31.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου

Ημερομηνία:

Το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο κλάδο των Τροφίμων- Ποτών εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, πατέρα ενός παιδιού, που έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από εργατικό δυστύχημα.
Το πρωί της Δευτέρας ο 41χρονος συνάδελφος, τραυματίστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) κατά τη διάρκεια εργασιών.

Έπειτα από τη μάχη περίπου 2 ημερών στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων υπέκυψε στα βαριά τραύματα που είχε υποστεί στο θώρακα.

Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων.

Άλλος ένας εργάτης που όπως όλοι εμείς, όπως κάθε μέρα, πήγε στη δουλειά του για να βγάλει το ψωμί του. Και όμως δε γύρισε σπίτι του.

Το σωματείο θα επιμείνει μέχρι να γνωστοποιηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια του δυστυχήματος, και να αναλάβει ο κάθε υπεύθυνος την ευθύνη που του αναλογεί.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν απόφαση πως για τις εταιρίες είναι κόστος, τα μέτρα ασφαλείας, με την ίδια λογική που λέει ότι είναι κόστος οι μισθοί μας.

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πρέπει να απαιτούν σε κάθε χώρο δουλειάς να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας των ίδιων των εργαζομένων, όπως ορίζονται από τους κανονισμούς.

Υπάρχει ανάγκη, λοιπόν, να διευκρινιστεί άμεσα, αν είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας του προβλέπονται.

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων παρασκευής & συσκευασίας τροφίμων – αρτοσκευασμάτων – ποτών – ειδών ζαχαροπλαστικής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ