18.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Θεσσαλονίκη – Επιστράτευσαν… ανεμβολίαστους γιατρούς για να συνδράμουν το ΕΣΥ

Ημερομηνία:

Με προβλήματα ξεκίνησε η ένταξη των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη μετά την επίταξη, τη στιγμή που οι εφημερίες είναι πλέον εφιαλτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φύλλα πορείας εστάλησαν και σε γιατρούς που είναι ανεμβολίαστοι αλλά και σε γιατρούς που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει το MEGA, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από τις 12 επιτάξεις, οι 3 ήταν άκυρες. Οι δύο γιατροί παρέχουν ήδη στις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ μία γιατρός είναι ανεμβολίαστη και είναι ήδη σε αναστολή.

Παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα και στον Άγιο Παύλο, όπου από τις 7 επιτάξεις οι δύο είναι άκυρες. Ο ένας γιατρός που επιστρατεύτηκε είναι Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424, ενώ ο άλλος είναι ανεμβολίαστος.

Επιλογή από λίστα χωρίς έλεγχο

Όπως φαίνεται η επιλογή για την επίταξη έγινε από τη λίστα του ΕΟΠΠΥ, όπου συμπεριλαμβάνονται και πανεπιστημιακοί γιατροί που έχουν δικαίωμα να εργάζονται παράλληλα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χωρίς να γίνει κάποιος στοιχειώδης έλεγχος.

Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της πόλης «στενάζουν» με την εφημερία στο Παπανικολάου να ξεκινάει χωρίς κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ.

tanea.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ