22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Θλίψη στην Κρήτη από τον θάνατο του Γιάννη Μπαλαντινάκη

Ημερομηνία:

Συγκλονισμένη είναι η Περιφέρεια Κρήτης μετά την είδηση της απώλειας του Γιάννη Μπαλαντινάκη, ενός αξιολογότατου στελέχους της αυτοδιοίκησης και ενός ανθρώπου που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και στην κοινωνία του Ηρακλείου εν γένει.

Ο Γιάννης Μπαλαντινάκης τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, και την Τετάρτη “έχασε τη μάχη” αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Ο εκλιπών ήταν Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στην Περιφέρεια Κρήτης και πριν από λίγες ημέρες είχε συμμετάσχει στην παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ.

Τη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Γιάννη Μπαλαντινάκη προϊσταμένου της μονάδας Α΄της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος παράλληλα συλλυπείται την οικογένειά του.

«Η Περιφέρεια Κρήτης θρηνεί τον πρόωρο χαμό του Γιάννη Μπαλαντινάκη, ενός άξιου δημόσιου λειτουργού με σπάνιο ήθος και ιδιαίτερα αγαπητού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία του νησιού» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης και προσθέτει: «Εκφράζω τη θλίψη μου που έχασα  έναν πολύτιμο συνεργάτη και έναν καλό φίλο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με θλίψη πληροφορήθηκε την εκδημία του Γιάννη Μπαλαντινάκη, και προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η θλίψη όλων μας στο άκουσμα της απώλειας του συμπολίτη μας Γιάννη Μπαλαντινάκη είναι ανείπωτη.

Ο Γιάννης Μπαλαντινάκης, κορυφαίο στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης, ήταν ένας σεμνός και ακούραστος υπηρεσιακός,με βαθιά γνώση και προσήλωση στο αντικείμενο ευθύνης του. Το προσωπικό ενδιαφέρον που αφιέρωνε στα δεκάδες μεγάλα έργα του Δήμου Χανίων, τον καθιστούσε έναν πολύτιμο συνεργάτη μας. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, την Υπηρεσία και τους συναδέλφους του».

Συλληπητήριο μήνυμα έδωσε στη δημοσιότητα και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης:

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί σε αιρετούς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης και σε εμένα προσωπικά, το θλιβερό γεγονός της απώλειας ενός άξιου στελέχους της Περιφέρειας Κρήτης, του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Κρήτης Γιάννη Μπαλαντινάκη.

Ο Γιάννης Μπαλαντινάκης, κατά την διάρκεια της πολύχρονης υπηρεσίας του, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Περιφέρεια Κρήτης και γενικότερα στον τόπο.

Συνεργάστηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προώθησεθέματα, ιδιαίτερα μέσω του ΕΣΠΑ. Εργάστηκε με ευσυνειδησία, φιλότιμο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα τοπικά συμφέροντα, τα οποία υπηρέτησε με πάθος και αποτελεσματικότητα, σε όλες τις θέσεις που κατά καιρούς είχε την ευθύνη.

Στους οικείους του απευθύνω εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, τα  πιο θέρμα μας συλλυπητήρια.

"google ad"

Συλλυπητήρια της Δ.Ε του ΤΕΕ – ΤΑΚ

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου και μέλους του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΚΗ, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού”.

Η Δ.Ε. του ΤΕΕΤΑΚ αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα,

Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του,

Να καταθέσει το ποσό των 50,00 € στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα»

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Ο Ιωάννης Μπαλαντινάκης σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Ήταν εξαίρετος συνάδελφος και  υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Κρήτης, λόγω της ενασχόλησής του με την αυτοδιοίκηση. Ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος του. Διετέλεσε τα τελευταία χρόνια Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στην Περιφέρεια Κρήτης όπου διαχειρίστηκε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων για μικρά και μεγάλα έργα τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια. Η δε προσφορά, του ήταν καταλυτική τόσο για την εκτέλεση των έργων αυτών, τόσο και για την απορρόφηση των αντίστοιχων κονδυλίων. Δεν Θα μας λείψει μόνο το ήθος, η ευπρέπεια και η δημιουργικότητά του, αλλά και ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Γιάννης

Στην σύζυγό του και στους δύο του γιούς, εκφράζουμε τα θερμότερά μας συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...