20.8 C
Chania
Tuesday, June 17, 2025

Ιάσονας Λαλαούνης: Παραιτήθηκε της έφεσης ο αστυνομικός της Μπακογιάννη – Τελεσίδικα ένοχος

Ημερομηνία:

Τελεσίδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, στο θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη στις 12 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αστυνομικός, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τριετή ποινή φυλάκισης με αναστολή, παραιτήθηκε από την έφεση που είχε καταθέσει, αποδεχόμενος έτσι την πρωτόδικη απόφαση χωρίς να προχωρήσει σε δεύτερη δίκη.

Η υπεράσπισή του κατέθεσε δήλωση μετάνοιας, στην οποία ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή του η απόφαση αποτελεί τον μόνο τρόπο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχω εκφράσει επανειλημμένα τη μεταμέλειά μου. Γνωρίζω ότι η παραίτησή μου αυτή δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της οικογένειας του Ιάσονα. Ξέρω πως η επανάληψη της δίκης θα προκαλέσει νέες οδυνηρές αναμνήσεις στους συγγενείς του θύματος και γι’ αυτό παραιτούμαι από την έφεση».

Στην πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Έκρινε ότι επέδειξε σοβαρή αμέλεια όταν πραγματοποίησε αριστερή στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής, αγνοώντας τη σήμανση που επέβαλε ευθεία πορεία.

Η ενέργεια αυτή έκλεισε το δρόμο στον άτυχο μοτοσικλετιστή, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ιράν ζητά την παρέμβαση Τραμπ: «Αρκεί ένα τηλεφώνημα στον Νετανιάχου»

Ένα τηλεφώνημα από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει...

Νετανιάχου: Η εξόντωση Χαμενεϊ θα τερματίσει τη σύγκρουση

Συνέντευξη στο ABC News παραχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,...

Τραμπ από G7: Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση αλλά θα έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα. Δεν κερδίζουν τον πόλεμο

“Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια...