11 C
Chania
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: «Το πένθος είναι βαρύ, αλλά ο θυμός μεγαλύτερος» – Μήνυμα για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών

Ημερομηνία:

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, μεταξύ των οποίων νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους ήρθαν ξανά στο προσκήνιο, ενώ γίνεται παραλληλισμός με τις ελλείψεις και την υποστελέχωση του συστήματος υγείας:

«Οι γιατροί της χώρας, που καθημερινά δίνουμε μάχη σε ένα επίσης υποστελεχωμένο και πιεσμένο σύστημα υγείας, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η κρατική αδιαφορία και η έλλειψη επενδύσεων σε ζωτικής σημασίας τομείς. Όπως ένα λειτουργικό και εκσυγχρονισμένο ΕΣΥ, έτσι και η δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να τίθεται υπό διαπραγμάτευση, ούτε να εξαρτάται από την τύχη, τις ανθρώπινες υπερπροσπάθειες και την αυτοθυσία ορισμένων λειτουργών.»

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει πως οι ζωές των πολιτών δεν είναι αριθμοί σε στατιστικές, καλώντας την Πολιτεία να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

«Το πένθος είναι βαρύ, αλλά ο θυμός μεγαλύτερος», καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας τους γιατρούς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης της 28ης Φεβρουαρίου 2025.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής από το ΚΚΕ Χανίων στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής

Εκδήλωση τιμής από το ΚΚΕ Χανίων στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Μάλεμε. Θα τιμηθούν οι τρεις Χανιώτες εκτελεσθέντες.

Συνελήφθησαν δύο Χανιώτες για παράνομο οπλισμό και υπόθαλψη μετά από άσκοπους πυροβολισμούς σε κοινωνική εκδήλωση

Συνελήφθησαν δύο Χανιώτες 73 και 37 ετών για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία. Κατασχέθηκαν πιστόλι, 133 κάλυκες και 100 φυσίγγια.