17.8 C
Chania
Friday, December 1, 2023

Ιδομενέας Γεωργεδάκης: Γιατί είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του Αντώνη Παρτσαλάκη

Ημερομηνία:

Η Κίσαμος είναι ένα μέρος με ιδιαίτερο φυσικό κάλος και  με παραλίες αναγνωρισμένες σε όλο τον κόσμο.  Δυστυχώς για όλους εμάς τους Κισαμίτες,  ο ευλογημένος αυτός τόπος έχει μείνει στάσιμος σε πολλά επίπεδα.

Με εικόνα που παγκοσμίως χειροτερεύει, χωρίς να αναδεικνύεται ο πολιτισμός, το φυσικό κάλος όπως αυτό περιβαλλοντικά πλέον επιβάλλεται, αλλά και όλες οι δυνατότητες που μπορούν να αναδείξουν και να τοποθετήσουν τον τόπο αυτό, τον τόπο μας,  στη θέση που πραγματικά του αξίζει.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε αυτές τις εκλογές, με το συνδυασμό ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του Αντώνη Παρτσαλάκη.

Με προϋπηρεσία οχτώ ετών ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στο Σάσαλο Κισάμου και με συμβολή  στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου που γεννήθηκα, αλλά και με την εμπειρία και την άποψη ενός ελεύθερου επαγγελματία, αυτοδημιούργητου, με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητααλυσίδα καταστημάτων Μελίτης, εταιρία GiHealthfood,  αλλά και την ενασχόλησή μου τα τελευταία χρόνια ως Αντιπρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπόρων Κρήτης, και με θέληση και αγάπη μου για τον τόπο  που με γέννησε, μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω στο έπακρο.

Είναι θλιβερό χρόνια τώρα ο Δήμος Κισάμου με τρεις από τις πιο φημισμένες παραλίες στον κόσμο,  να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά σε όλα τα επίπεδα, περιβαλλοντικά, τουριστικά, οικονομικά, πολιτιστικά,  την τεράστια επισκεψιμότητα αυτών.

Το αποτέλεσμα επί σειρά ετών τόσο επί δημαρχίας του κ. Μυλωνάκη , όσο και του κ. Σταθάκη είναι τα έσοδα να είναι μηδαμινά, να υπάρχουν υπονοούμενα για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των παραλιών αυτών και αναφέρομαι ενδεικτικά σε αυτή τη  χρονιά που η εφορία έκλεισε την καντίνα στο Ελαφονήσι για φορολογικούς λόγους. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Τα ανταποδοτικά οφέλη που πρέπει ο Δήμος να αποδίδει στους πολίτες του και στην κοινωνία της Κισάμου  είναι μηδαμινά. Ο τρόπος διαχείρισης των παραλιών Ελαφονησίου και Μπάλου  είναι περισσότερο δυσφήμιση, παρά αξιοποίηση και προβολή.

Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισηςτης μετοχικής εταιρίας για την εκμετάλλευση των παραλιών και των κυλικείων,  το οποίο  εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργεία, την αύξηση των εσόδων, τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, τα ανταποδοτικά οφέλη από τα έσοδα προς τους πολίτες της Κισάμου.

Το πρόγραμμα αυτό κινείται σε δύο άξονες

Πρώτος άξονας

Η καλύτερη λειτουργία των χώρων εστίασης και των παραλιών,  με πλήρη σεβασμό προς  το περιβάλλον, τους επισκέπτες, το προσωπικό που εργάζεται και διαχειρίζεται για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τις εγκαταστάσεις και τους χώρους αυτούς αλλά και τον τόπο μας και την ανάπτυξή του.

 • Τοποθέτηση κάδων εναρμονισμένων με το περιβάλλον και την κουλτούρα της περιοχής
 • Επιπλέον παγκάκια και χώρους αναψυχής
 • Μηχανήματα για τον καθαρισμό των παραλιών και της άμμου
 • Τουαλέτες, αποδυτήρια και χώροι εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι δωρεάν
 • Οι χώροι που βρίσκονται τα αναψυκτήρια θα αναμορφωθούν, τα στέγαστρα θα μεγαλώσουν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και την καλύτερη φιλοξενία
 • Θα υπάρχει πλαφόν τιμών στην πώληση των προϊόντων και στην ενοικίαση ομπρελοκαθισμάτων διασφαλίζοντας την φήμη της περιοχής και τη φιλοξενία των επισκεπτών
 • Οι πληρωμές των επισκεπτών Θα γίνονται ηλεκτρονικά. Είτε αφορά το χώρο των αναψυκτηρίων, είτε το χώρο των ομπρελοκαθισμάτων
 • Το προσωπικό θα είναι ασφαλισμένο και με όλα τα σχετικά έγγραφα που ορίζουν οι υγειονομικοί κανονισμοί και η επιθεώρηση εργασίας
 • Με σωστή ενδυμασία που θα παρέχεται από το Δήμο
 • Οι προμήθειες σε αγαθά οφείλουν να γίνονται με τρόπο τέτοιο, ώστε τα χρήματα να μένουν στην Κίσαμο στους επιχειρηματίες της και στον ευρύτερο νομό Χανίων, με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.
 • Μεεγκατάσταση εμπορικού προγράμματος διαχείρισης,που θα δίνει τη δυνατότητα να καταχωρούνται όλα τα προϊόντα και όλες οι προμήθειες που αγοράζει η επιχείρηση. Με τακτικές απογραφές προϊόντων, με ισοζύγια πωλήσεων, που θα διασφαλίζουν τησωστή λειτουργία των προμηθειών στην αγορά και στην πώληση

Δεύτεροςάξονας

 • Διαχείριση των εσόδων από τις παραπάνω δραστηριότητες
 • Το 50% Των καθαρών εσόδων Θα διαμοιράζεται στα τοπικά διαμερίσματα των δύο παραπάνω των περιοχών, σύμφωνα με τα έσοδα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Είναι οι περιοχές με την μεγαλύτερη επιβάρυνση περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή, άρδευσης και ύδρευσης Και για τους παραπάνω λόγους θα ενισχύονται οι περιοχές αυτές με το ποσοστό που προαναφέρθηκε από τα καθαρά έσοδα.
 • Το 15% Των καθαρών εσόδωνΘα παραμένει στην επιχείρηση για την καλύτερη λειτουργία των αναψυκτηρίων, θα επενδύετε σε εξοπλισμό για την ενίσχυση και την ομαλή λειτουργία αυτών αλλά και για ανανέωση σε ξαπλώστρες και ομπρέλες και όπου αλλού χρειάζεται
 • Το 35% Των καθαρών εσόδων Θα διανέμεται σε κοινωφελείς σκοπούς, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Κισάμουόπως:

Εκπαίδευση

 • Εφοδιασμός εξοπλισμού για κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων
 • Καλλωπισμός και δημιουργία παιδικών πάρκων
 • Βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό για επιπλέον ώρες μαθητείας όπου υπάρχει ανάγκη

Υγεία

"google ad"

 • Ενίσχυση του εξοπλισμού των αγροτικών ιατρείων όπου υπάρχει ανάγκη
 • Διαμόρφωση και εκσυγχρονισμός κτιριακών εγκαταστάσεων αγροτικών ιατρείων

Βοήθεια στο σπίτι

 • Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού που θα μπορεί όπου υπάρχει ανάγκηνα παρέχει βοήθεια σε συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη.
 • Εφοδιασμός προϊόντων πρώτης ανάγκης όπως ιατροφαρμακευτικά προϊόντα υγιεινής και καθαριότητας.

Όλα αυτά είναι ένα μέρος των προτάσεων και των λύσεων που προτείνονται σε σχέση με τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά και συνολικά σε σχέση με τον τουρισμό και το πως θα έχουμε μία σωστή και επιτυχημένη διαχείριση.

Οι προτάσεις είναι όλες εφαρμόσιμες και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο που πραγματικά θα αξίζει στους Κισαμίτες και στις Κισαμίτισες.

Ιδομενέας Γεωργεδάκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Έλληνες συμφωνούν για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, διαφωνούν για την τεκνοθεσία

Το τελευταίο διάστημα η θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έχει έρθει...

Γονείς της 21χρονης Έμμας: “Δικαίωση, αλλά το παιδί δεν γυρίζει πίσω”

Για δικαίωση της Έμμας έκανε λόγο η μητέρα της σχολιάζοντας την...

“Η ανακατάληψη είναι μόνο η αρχή!”: Μπήκαν ξανά στον Ευαγγελισμό οι αναρχικοί

Επιχείρηση "ανακατάληψης" του Ευαγγελισμού,  στο κέντρο του Ηρακλείου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι...

Κρήτη: Σε δίκη 42χρονος καθηγητής για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικες μαθήτριες – Μιλά για σκευωρία

Στις 8 Νοεμβρίου εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών...