15.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Ιδρύθηκε η ΔΕΥΑ Αποκορώνου: “Η διαχείριση του νερού αποτελεί σήμερα το πρωταρχικό θέμα”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αποκορώνου γνωστοποίηση την ίδρυση ΔΕΥΑ Αποκορώνου:

Με την δημοσίευσης της απόφασης, ΦΕΚ 2506 Β’/26.04.2024, για την ίδρυση της ΔΕΥΑ Αποκορώνου ξεκινά μια νέα εποχή για όλη την επικράτεια του Δήμου Αποκορώνου. Η προσπάθεια που διήρκησε επί μακρόν  απέφερε αποτελέσματα.

Δεν μπορεί να νοηθεί ανάπτυξη μιας περιοχής χωρίς την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.  Εμείς σε αυτό πιστεύουμε, στην ανάπτυξη των υποδομών, στην ανάπτυξη του τόπου μας, σε ένα  καλύτερο μέλλον για τα  παιδιά μας.

Σε κάθε κοινωνία που αναπτύσσεται από το μακρινό παρελθόν έως σήμερα ουσιαστικό ρόλο παίζει η ύπαρξη του βασικού αγαθού για την ίδια τη ζωή που είναι το νερό. Η διαχείριση του νερού αποτελεί σήμερα το πρωταρχικό θέμα σε μια κοινωνία που θέλει να διασφαλίζει αλλά και να δημιουργεί τις συνθήκες που θα καθορίζουν την πορεία της σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η ΔΕΥΑ Αποκορώνου συστήθηκε στα πλαίσια του Ν. 1060/80 και των τροποποιήσεων του έως σήμερα έχοντας συγκεκριμένους στόχους:

Α) Να είναι μια αυτοτελής, σύγχρονη Επιχείρηση ικανή να πραγματοποιήσει τους καταστατικούς της στόχους και σκοπούς.

Β) Να διασφαλίζει  την επαρκή και απρόσκοπτη προς τους καταναλωτές της, παροχή νερού, με ορθή διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων.

Γ) Να υλοποιεί μεγάλα έργα υποδομών στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς να τα λειτουργεί και να τα συντηρεί με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Δ) Να μεριμνά καθημερινά για την  προστασία του περιβάλλοντος κατασκευάζοντας νέες  μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και λειτουργώντας τις υφιστάμενες με βάση τις προδιαγραφές.

Ε) Να επιτυγχάνει την  παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους κατοίκους του Δήμου Αποκορώνου

Η ΔΕΥΑ Αποκορώνου θα επιτύχει τους στόχους της αφού με την εξειδίκευση που θα διαθέτει θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις πρώτα απ΄ όλα των δημοτών και των επισκεπτών αλλά και στις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος απέναντι στις ρυθμιστικές αρχές και στους φορείς που έχει θεσπίσει το κράτος στα πλαίσια τόσο του Εθνικού όσο  και του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Νερού

Είναι γεγονός ότι κάθε δυναμική κοινωνία οριοθετεί τις προσδοκίες της για το μέλλον στηριζόμενη στη γνώση και στην δυναμική που η ίδια δημιουργεί.

Πιστεύουμε ότι με την σύσταση της ΔΕΥΑ Αποκορώνου προσφέρουμε και εμείς ως δημοτική αρχή σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους και έχει να κάνει με την ευημερία της περιοχής. Η διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου, μέσα από την βελτίωση και επέκταση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούμε, δεν απεικονίζεται μόνο στα οικονομικά αποτελέσματα που είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτευχθούν αλλά στα συνολικά αποτελέσματα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο που θα προκύψουν από τη λειτουργία της.

Η εφαρμογή του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού στρατηγικού σχεδιασμού που θα βασίζεται στην λειτουργική ικανότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αποκορώνου είναι ακόμα ένα βήμα υλοποίησης των δεσμεύσεων μας για ένα Αποκόρωνα που οραματίζεται, θέτει στόχους, τους οποίους υλοποιεί με σκληρή εργασία με μόνο μέλημα το καλό όλων των δημοτών μας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών – Κοινός αγώνας εργατών για μία ζωή με δικαιώματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, καλώντας...

Συνέντευξη Μαρίας Καρυστιανού: «Πάμε προς νέο κόμμα»

Στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙTV...

Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων – Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις

Από σήμερα, Παρασκευή (19/12), ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου...

Χριστούγεννα με «λογαριασμό» Michelin: Έως και 20% ακριβότερο το φετινό γιορτινό τραπέζι

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα και η ακρίβεια στα τρόφιμα εξελίσσεται στον...