ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02/02/2023 - Πίσω Σελίδες: Για πορεία προς τον Λαό, περάστε… δεξιά
01/02/2023 - Ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης υποψήφιος με το ΚΚΕ στο Ηράκλειο
01/02/2023 - Κλειστά για 9 ημέρες λόγω πένθους τα γραφεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
01/02/2023 - Σοκ στη Βόρεια Ελλάδα: Πατέρας κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του – Φέρεται να ήταν παρούσα και η πρεσβυτέρα γιαγιά του παιδιού
01/02/2023 - Εκκλησία Κρήτης: Κοινό μέτωπο με την Εκκλησία της Ελλάδος για περιουσία και δασικούς χάρτες
01/02/2023 - Σωκράτης Βαρδάκης: “Να αποσυρθεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί τα μουσεία μας”
01/02/2023 - Πάγωσαν τα έργα στη Δημοτική Αγορά λόγω της εύρεσης του ενετικού προμαχώνα
01/02/2023 - Επίκαιροι προβληματισμοί: Η διχόνοια
01/02/2023 - ΕΠΟΦΕΚ: Χάθηκε μία μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για την επαρχία Κισάμου και τους δήμους της Δυτικής Κρήτης
01/02/2023 - Ξεκινά η αναδιαμόρφωση στο Πάρκο Σελίνου και Χάου στη Νέα Χώρα – Απαγόρευση στάθμευσης και παρεμπόδιση κυκλοφορίας
01/02/2023 - Σκέψεις για τον ρόλο του σχολείου στην πρόληψη της τοξικοεξάρτησης
01/02/2023 - Συμπληρώθηκαν οι θέσεις στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Χανίων – Νέος κύκλος σεμιναρίων το επόμενο διάστημα
01/02/2023 - Market Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι
01/02/2023 - Χανιά: Σύσκεψη για οργάνωση αντιπολεμικής – αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν
01/02/2023 - Ηράκλειο: Κι όμως 8 στους 10 κόβουν το κάπνισμα στο ιατρείο του ΠΑΓΝΗ
01/02/2023 - Χανιά: Βγήκε από την Εντατική το αγοράκι που κατάπιε χημική σκόνη
01/02/2023 - Παραχωρείται στο Δήμο Χανίων το Φρούριο Ιτζεδίν
01/02/2023 - Γαλλία: προς μια κοινωνική έκρηξη ιστορικών διαστάσεων!
01/02/2023 - O Καθ. Ν. Σκουτέλης του Πολυτεχνείου Κρήτης Πρόεδρος Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την 8η Σύνοδο Βραβείου Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης
01/02/2023 - chania-culture.gr: Μπίζνες ξεκινά ο δήμος μέσω της ιστοσελίδα Πολιτισμού του Δήμου Χανίων & το e-shop της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.
Αγώνας της Κρήτης

Ιδρύθηκε Πρωτοβουλία Αλλοδαπών Κατοίκων Σταυρού, Χωραφακίων, Κουνουπιδιών με αφορμή τις εργασίες της ΔΕΥΑΧ

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού το θέμα των έργων της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή διεθνοποιείται αφού ιδρύθηκε Πρωτοβουλία Αλλοδαπών Κατοίκων Σταυρού, Χωραφακίων, Κουνουπιδιών

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία αναφέρει τα εξής:

«Η μελέτη περιβαλλοντικών όρων και όχι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (που είναι η μητέρα όλων των περιβαλλοντικών μελετών)  αφορά τον βιολογικό στον Κουμελή το 2016,  χρησιμοποιείται από την ΔΕΥΑΧ ως δούρειος ίππος για τα υπόλοιπα αντλιοστάσια, όπως αυτό του Τερσανά μέσα στον υδροβιότοπο, η στο επίμαχο σημείο του Σταυρού αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

"Sponsored links"

Στην τελευταία μας επίσκεψη στην ΔΕΥΑΧ παρουσία και δημοτικών συμβούλων του δήμου Χανίων εισπράξαμε από την ηγεσία της ΔΕΥΑΧ επαινετικές δηλώσεις για τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΧ, που δεν είχαμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε, αλλά ήταν θέμα εκτός ατζέντας και δυστυχώς μονοπώλησε όλο τον επικείμενο θετικό διάλογο που θα έπρεπε να λάβει χώρα και να επέλθει μια αποδεκτή διμερής συμφωνία επαναπροσδιορισμού σημείου χωροθέτησης, με στόχο το έργο να τρέξει με γοργά βήματα, για να μην χαθεί η πολύτιμη χρηματοδότηση. Υπάρχει ήδη πρωτοκολλημένη πρόταση μας στην ΔΕΥΑΧ 15299/16 12 2022.

Δυστυχώς, αισθανθήκαμε για άλλη μια φορά αόρατοι μέσα σε λίγες ημέρες, από συναντήσεις μας με τα  θεσμικά όργανα της πόλης των Χανίων και αποφασίσαμε να κινηθούμε παράλληλα δικαστικά, σε ανωτέρα κλιμάκια της κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη κάθε μέρα που περνάει η αντίδραση του κόσμου δυναμώνει, γεφυρώνεται και διεθνοποιείται.  Η πρώτο- εμφανιζόμενη Πρωτοβουλία Αλλοδαπών Κατοίκων Σταυρού, Χωραφακίων, Κουνουπιδιών κλπ αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμάς ,αλλά παράλληλα μας δημιουργεί μεγάλο άγχος και ανησυχία αφού γνωρίσαμε μια παθιασμένη ομάδα όπου από χθες το πρωί ενημερώνουν συνεχώς με τον δικό τους ηλεκτρονικό  τρόπο ως γνήσιοι Digital Nomads, αντίστοιχα υπουργεία τουρισμού των χωρών τους –Tour operators  και γενικότερα την βιομηχανία τουρισμού με μηνύματα όπως «να σκεφθούν οι τουρίστες τις επόμενες διακοπές τους στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά εάν το αντλιοστάσιο λυμάτων κατασκευαστεί σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες των Χανίων και μάλιστα εκεί που γεννούν οι θαλάσσιες χελώνες Caretta – Caretta».

Δεν κρύβουμε ότι αισθανθήκαμε πολύ άσχημα όταν άρχισαν να προσθέτουν στην ήδη βαριά ατμόσφαιρα της συνάντησης μας περιβαλλοντικά θέματα, όπως  τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι και τον Παλίγκρεμνο. Έχουν μαζέψει δεκάδες υπογραφές από διαμένοντες εδώ και θα ενωθούν με τις εκατοντάδες υπογραφές της ομάδας μας στην online signatures στον σύνδεσμο https://chng.it/xxzbZtRdc9.

Οι μελέτες της ΔΕΥΑΧ  είναι ένας χάρτινος πύργος, που καθημερινά καταρρέει αφού η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  (ΜΠΕ) κείμενο περίπου  500 σελίδων παραμένει άφαντο τόσο στην Διαύγεια όσο και στα αρχεία της ΔΕΥΑΧ, αλλά και στα δικά μας τα email.

Η χωροθέτηση του Α44 αντλιοστασίου αποτελεί υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής, απαξίωση των περιουσιών μας, πλήγμα στην οικονομία των τοπικών επιχειρήσεων, γιατί σε περίπτωση βλάβης ή κακής συντήρησης  -αφού η ελλιπής συντήρηση παραδοτέων έργων παραμένει επίκαιρο φαινόμενο στην συνείδηση του πολίτη- , όλα τα λύματα θα διοχετεύονται στην θάλασσα και στις φωλιές caretta – caretta .

O μελετητής που έκανε την μελέτη, προφανως δεν υπολόγισε τον υψηλό κυματισμό με 10 bfr που ενώνονται οι δυο παραλίες Παχιά Άμμος και παραλία Ζορμπά σε μια παραλία μέσω του υδροβιότοπου κατά τους χειμερινούς μήνες. Έχουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο στην διάθεση όποιου φορέα μας τα ζητήσει.

  • ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Α44 ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
  • ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ  2016.
  • ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  ΜΕ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.
  • ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ .

(Για να σταματήσει και ο συνεχής εμπαιγμός μας από τον πρόεδρο της κοινότητας κο Μανώλη Τσιτωνάκη , αφού μας ενημερωσε μπροστά σε δημοσιογράφους ότι ενημερώθηκε για την χωροθέτηση πριν 3 ημέρες).

Υπάρχει ήδη πρωτοκολλημένη αίτηση μας 65966/16//12/2022 για ακρόαση που ακυρώνεται εδώ και μια εβδομάδα, γιατί όλοι οι κοινοτικοί σύμβουλοι απαρτίας έκαναν σύσσωμοι ιατρικές εξετάσεις, ή είχαν να διαχειριστούν όλοι επείγοντα ιατρικά θέματα).

"Sponsored links"

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ 18//12/2022 ΣΤΙΣ 8.00  ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ CARETTA – CARETTA. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΧ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live