12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Ιερώνυμος Λαρίσης για γάμο ομοφύλων: Μήπως στις ευρωεκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ;

Ημερομηνία:

Πολιτικά μηνύματα με κάθε τρόπο στέλνει η εκκλησία και ιεράρχες της περιφέρειας στην κυβέρνηση αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αφορά στην ισότητα στο γάμο.

Σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 μεταξύ σοβαρού και αστείου ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ καθώς και το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών.

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν ιεράρχες και ιερείς θα αντιμετωπίσουν αρνητικά τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και πως θα σταθεί η εκκλησία απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο κ. Ιερώνυμος είπε:

“Νομίζω ότι κάποιος δεν γίνεται πρωθυπουργός για να επιβάλλει τις προσωπικές του απόψεις. Έτσι ο πρωθυπουργός ιδίως έχει την ευθύνη της υλοποίησης μιας πολιτικής, Έχει την ευθύνη του να εκπροσωπεί έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα. Γι αυτό και τόνιζαν οι παλιοί πρωθυπουργοί ότι είναι πρωθυπουργοί όλων των Ελλήνων. και τον πρωθυπουργό.

Θα εξομολογηθώ. Έχω έναν πειρασμό τον τελευταίο καιρό και κάνω πολύ προσευχή επί προσβολή πονηρών λογισμών και δεν μου φεύγει ο λογισμός. Μου λέει Βρε, μήπως στις ευρωεκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τότε. Μόνο μην το μάθει ο πατέρας μου και με πετάξει έξω από το σπίτι. Όπως είναι τα πράγματα, γιατί να μη γελάσουμε και λίγο;”

Πάντως ο κ. Ιερώνυμος έπειτα επιτέθηκε κατά του Αλέξη Πατέλη και όσων υποστηρίζουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο κάνοντας λόγο για πανίσχυρο λόμπι που θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του και τάχθηκε κατά της κομματικής πειθαρχίας προς τους βουλευτές.

«Υπάρχει ένα πανίσχυρο λόμπι το οποίο πιέζει  και έχει την ευθύνη για τη δημιουργία όλου αυτού του θέματος, το συγκεκριμένο λόμπι έχει και  διεθνή πλοκάμια και πιέζει όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση και πολλές άλλες.

Ο βουλευτής εκφράζει το Έθνος και από κει και μετά αναλωνόμαστε εδώ και μέρες σε μια συζήτηση περί κομματικής πειθαρχίας που δεν ξέρω αν είναι συμβατή και με την έννοια των όσων προβλέπει το Σύνταγμα. Από κει και μετά βεβαίως ξέρουμε την πραγματικότητα, ξέρουμε τι συμβαίνει και γι αυτό και δεν αντιδρούμε υπερβολικά. Όμως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι υπάρχουν παράμετροι που δεν προβλέπονται συνταγματικά αλλά ισχύουν αφενός και αφετέρου ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν έρχεται απλώς κάποιος το φέρνει, αλλά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός.  Οπότε πρέπει εκεί να πούμε ότι έχει και αυτός την ευθύνη του για το γεγονός ότι είτε υποκύπτει σε πιέσεις, είτε αποδέχεται γνώμες, χωρίς πολλές φορές να λάβει υπόψη γνώμες πολλών», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η εκκλησία θα βαφτίσει τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών ο κύριος Ιερώνυμος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση επί του θέματος ωστόσο ο ίδιος προσωπικά τάχθηκε κατά μιας τέτοιας προοπτικής

«Εγώ ζήτησα να περάσει, να πάει στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νόμω Κανονικών το θέμα και να μας πει εάν θα είναι επιτρεπτή ή όχι η βάπτιση αυτών των παιδιών και αν ναι, υπό ποιους όρους. Άρα εγώ παρακαλώ να υπάρχει μία επίσημη θέση της Εκκλησίας και μία γραμμή προς όλους.

Όταν μιλάμε για πίστη, δεν εννοούμε τόσο τη θεωρητική παραδοχή αρχών όσο το ήθος, δηλαδή το πώς αυτό το μετατρέπεις στη ζωή σου. Από τη στιγμή που η Εκκλησία έχει θέσει ένα όριο και έχει πει ότι παιδιά αυτό είναι αμαρτία και οι άλλοι ανοιχτά το προσβάλουν θεωρώντας ότι μπορούν και να προχωρήσουν και να υιοθετήσουν κλπ, δηλαδή όταν κάνουν  κάτι τόσο ανοιχτά εναντίον της άποψης της Εκκλησίας, εγώ πως μπορώ μετά να κατανοήσω και να πω  ότι αυτό το παιδί  θα το βαφτίσω; Άρα προσωπικά θα έλεγα ότι άστο να μεγαλώσει να δούμε τι θα γίνει και να επιλέξει μόνο του το παιδί αν θα βαφτιστεί. Υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι βαπτίζουν ενήλικοι,» κατέληξε.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ