Home ΤΟΠΙΚΑ Ικανοποίηση Ροκάκη για τη διατήρηση των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση στη συνδεδεμένη ενίσχυση της νέας ΚΑΠ

Ικανοποίηση Ροκάκη για τη διατήρηση των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση στη συνδεδεμένη ενίσχυση της νέας ΚΑΠ

Ικανοποίηση Ροκάκη για τη διατήρηση των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση στη συνδεδεμένη ενίσχυση της νέας ΚΑΠ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε τα εξής σε σχέση με τη διατήρηση των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση στη συνδεδεμένη ενίσχυση:

«Στο Επιμελητήριο Χανίων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και με αυτά τις Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας, της Θεσπρωτίας, της Λακωνίας και της Πρέβεζας, αντιδράσαμε στις 25/11 με κοινή μας επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιο Λιβανό, σχετικά με τον αρχικό σχεδιασμό απένταξης των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση από τη συνδεδεμένη ενίσχυση, στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) 2021-2027.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να εκφράσουμε δημόσια την ικανοποίηση του επιχειρηματικού και παραγωγικού κόσμου των Χανίων για την αποδοχή του αιτήματός μας από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία αναθεώρησε εποικοδομητικά και αποφάσισε να διατηρήσει το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ως έχουν, και τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχετικά με το νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα Κ.Α.Π.

Το Επιμελητήριο Χανίων εξακολουθεί να εργάζεται για την αναγκαιότητα αποτελεσματικής σύνδεσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με τους στρατηγικούς τομείς στην εθνική και τοπική μας ανάπτυξη, όπως, ο ελαιοκομικός, ο αμπελοοινικός και των εσπεριδοειδών, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι καλλιέργειες και να παραχθούν ανταγωνιστικά προϊόντα, ακόμα υψηλότερης εμπορικής & διατροφικής αξίας.

Αποτελούν προτεραιότητά μας γιατί οι συγκεκριμένες καλλιέργειες συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην αειφόρο ανάπτυξη, με επίκεντρο το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν δυναμικά τον πρωτογενή και τον δευτερογενή-μεταποιητικό τομέα του νησιού μας».

 

Previous article Βρέθηκε ο 37χρονος Χανιώτης Γιώργος Ξυπολιτάκης
Next article «ΖΗΤΩ». Ένας «νέος» αέρας πνέει. Πράσινος. Στο χρώμα του βούρκου…..
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.