Ινδία: Ερευνα εκτιμά ότι οι θάνατοι από κορονοϊό είναι 4 εκατ. και όχι 400.000

Κανένα σχόλιο

Οι θάνατοι στην Ινδία κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μπορούσαν να είναι 10 φορές περισσότεροι από τον επίσημο αριθμό, καθιστώντας την επιδημία τη χειρότερη ανθρώπινη τραγωδία της σύγχρονης ιστορίας της, σύμφωνα με την πιο ολοκληρωμένη έρευνα που έχει γίνει έως τώρα για το πλήγμα του ιού στην Ασιατική χώρα.

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών της Ινδίας με περισσότερους από 414.000 νεκρούς επισήμως είναι ένα εξαιρετικά υποεκτιμημένο ποσοστό, αλλά η κυβέρνηση απορρίπτει αυτές τις ανησυχίες ως υπερβολικές και παραπλανητικές.

Η έκθεση που κυκλοφόρησε την Τρίτη εκτιμά ότι το «πλεόνασμα» θανάτων – το χάσμα μεταξύ εκείνων που καταγράφηκαν και εκείνων που υπολογίζονται ότι συνέβησαν εν τέλει – κυμαίνεται μεταξύ 3 εκατομμυρίων έως 4,7 εκατομμυρίων από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.

"Sponsored links"

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από τον Αρβιντ Σουμπραμανιάν, τον πρώην επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της ινδικής κυβέρνησης, και δύο άλλους ερευνητές από το Κέντρο Παγκόσμιας Ανάπτυξης και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανέφερε ότι η κρατική καταμέτρηση μπορεί να μην έχει λάβει υπόψη τους θανάτους που συνέβησαν σε ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία ή επειδή σε πολλές περιπτώσεις η υγειονομική περίθαλψη καθυστέρησε ή διακόπηκε, ειδικά κατά τη διάρκεια της καταστροφικής κορύφωσης των κρουσμάτων στις αρχές του έτους.

«Οι πραγματικοί θάνατοι είναι πιθανό να ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια και όχι εκατοντάδες χιλιάδες, καθιστώντας τον απολογισμό ως την αναμφισβήτητα χειρότερη ανθρώπινη τραγωδία της Ινδίας μετά τον διαχωρισμό και την ανεξαρτησία της χώρας», ανέφερε η έκθεση.

Η κατάτμηση της κυριαρχούμενης από τη Βρετανία ινδικής ηπείρου σε Ινδία και Πακιστάν το 1947 οδήγησε στη δολοφονία έως 1 εκατομμυρίου ανθρώπων καθώς συμμορίες Ινδουιστών και Μουσουλμάνων σφαγιάστηκαν μεταξύ τους.

Η έκθεση σχετικά με τον απολογισμό του ιού στην Ινδία χρησιμοποίησε τρεις μεθόδους υπολογισμού: δεδομένα από το σύστημα εγγραφής που καταγράφει γεννήσεις και θανάτους σε επτά πολιτείες, εξετάσεις αίματος που δείχνουν τον επιπολασμό του ιού στην Ινδία παράλληλα με τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας COVID-19 και μια οικονομική έρευνα με τη συμμετοχή σχεδόν 900.000 ανθρώπων που γίνεται τρεις φορές το χρόνο.

Οι ερευνητές εξέτασαν τους θανάτους από όλες τις αιτίες και συνέκριναν αυτά τα δεδομένα με τη θνησιμότητα τα προηγούμενα χρόνια – μια μέθοδος που θεωρείται ευρέως ως μια ακριβής μέτρηση.

Και ενώ άλλα έθνη εικάζεται ότι έχουν επίσης υποεκτιμήσει τους θανάτους στην πανδημία, η Ινδία πιστεύεται ότι έχει μεγαλύτερο χάσμα λόγω του ότι έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στον κόσμο (1,4 δισεκατομμύρια) και η κατάστασή της είναι περίπλοκη επειδή δεν καταγράφονταν όλοι οι θάνατοι ακόμη και πριν από την πανδημία.

Η έκθεση εκτιμά επίσης ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια Ινδοί πέθαναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αύξησης των λοιμώξεων πέρυσι, τονίζοντας ότι «επειδή δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της τραγωδίας τότε» μπορεί να είχαν «χαλαρώσει, γεγονός που οδήγησε ίσως οδήγησε στη φρίκη» του κύματος στις αρχές του έτους.

Τους τελευταίους μήνες, ορισμένες πολιτείες της Ινδίας ανέβασαν τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό, αφού διαπίστωσαν χιλιάδες περιπτώσεις που δεν είχαν καταγραφεί στο παρελθόν, προκαλώντας νέες ανησυχίες ότι ακόμη περισσότεροι θάνατοι δεν καταγράφηκαν επίσημα.

Αρκετοί Ινδοί δημοσιογράφοι έχουν επίσης δημοσιεύσει μεγαλύτερους αριθμούς, χρησιμοποιώντας κυβερνητικά δεδομένα.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live