14.8 C
Chania
Thursday, January 15, 2026

Ινδία: Μετά τον κορωνοϊό νέα, μυστηριώδης ασθένεια έκανε την εμφάνισή της

Ημερομηνία:

Μία άγνωστου προέλευσης ασθενεια ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην Ινδία αναφέρει ο Guardian.

Η ασθένεια ανιχνευθηκε πρωτη στην αρχαία πόλη Ελούρου, γνωστή για τα χειροποίητα προϊόντα της. Όσοι μολύνθηκαν από την ασθένεια παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, άγχος και απώλεια συνείδησης.

Το γεγονός προκαλεί τρόμο στην ινδική κοινωνία, η οποια έχει πληρώσει βαρύ τιμητα από την επέλαση του κορωνοϊού. Οι υγιειονομικές αρχές ερευνούν την αιτία πισω από την ασθένεια χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα..

Ασθενής 45 ετών που νοσηλεύτηκε παρουσίαζε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της επιληψίας, ενώ υπέφερε και από ναυτίες.

O υπουργός Υγείας της χώρας διευκρίνισε, πάντως, ότι όσοι διαγνώστηκαν με τη μυστήρια πάθηση ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι όπως έδειξαν τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχε προηγηθεί προσβολή από κάποιον ιό.

Γιατρός στο νοσοκομείο του Ελούρου είπε, από τη μεριά του, στην εφημερίδα Indian Express ότι όσοι αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό ύστερα από παράπονα για αίσθημα καψίματος στα μάτια.

«Ορισμένοι λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», συμπλήρωσε.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ