24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ισπανία: Θα συμμετέχει στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο ΔΔΔ για γενοκτονία στη Γάζα

Ημερομηνία:

Η Ισπανία θα συμμετέχει στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ΔΔΔ) κατά των ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της, Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες.

Νέος «πονοκέφαλος» για το Ισραήλ

Η Ισπανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που συμμετέχει στην προσφυγή, στην οποία έχουν επίσης προσχωρήσει η Χιλή και το Μεξικό.

Η σχετική ανακοίνωση από τον Ισπανό ΥΠΕΞ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι μια «πραγματική γενοκτονία».

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Το Ισραήλ έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις εις βάρος του κατηγορίες από τη Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης ότι διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων, τονίζοντας ότι διεξάγει πόλεμο κατά της Χαμάς που επιτέθηκε στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η απόφαση της Ισπανίας να συμμετέχει στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο ΔΔΔ έρχεται μετά την αναγνώριση της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης.

Η Ισπανία προχώρησε στην αναγνώριση μαζί με τις Ιρλανδία και Νορβηγία, ενώ η τελευταία χώρα που έπραξε το ίδιο είναι η Σλοβενία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ