Ισπανία: Πρώτο στην πρόθεση, δεύτερο στην εκτίμηση ψήφου το Podemos σε νέα δημοσκόπηση

Κανένα σχόλιο

Το ισπανικό πολιτικό κίνημα κατά της λιτότητας Podemos εμφανίζεται στη δεύτερη θέση στην εκτίμηση ψήφου ενώ στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου σε νέα δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.   Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CIS που διενεργήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου (2-12/01), στην εκτίμηση ψήφου το Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται πρώτο με ποσοστό 27,3%, το Podemos δεύτερο με 23,9% και μόλις 3,4 μονάδες διαφορά και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) τρίτο με 22,2%.

Στην πρόθεση ψήφου, όμως, το Podemos παραμένει στην πρώτη θέση όπως και στις δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνοντας ποσοστό 19,3%. Δεύτερο έρχεται το Λαϊκό PP με 12,9% και το Σοσιαλιστικό PSOE τρίτο με 12,4%.

Η δημοτικότητα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Ισπανίας, του Λαϊκού και του Σοσιαλιστικού, έχει πέσει κατακόρυφα έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς και μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές παροχές και το Podemos έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, «παίζοντας» στις δύο πρώτες θέσεις από τον Ιούλιο του 2014.

"Sponsored links"

stokokkino.gr με πληροφορίες από Publico και Εlpais

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live