Ισπανία: Στα 1080 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Πόσο αυξήθηκε από το 2018

Κανένα σχόλιο

Την εκ νέου αύξηση του κατώτατου μισθού ο οποίος πλέον διαμορφώνεται στα 1080 ευρώ εγκρίνει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο στην Ισπανία.

Η αύξηση θα είναι της τάξης του 8% και θα “τοποθετήσει” τον κατώτατο μισθό στην Ισπανία στο 60% του μέσου μισθού στη χώρα κάτι που αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης συνεργασίας του σοσιαλιστικού κόμματος με τους Podemos.

Η αύξηση κατέστη εφικτή μετά από διαπραγματεύσεις του υπουργείου εργασίας με τα συνδικάτα από τις οποίες αποχώρησε η εργοδοτική πλευρά που διαφώνησε με το ύψος της τελικής αύξησης.

"Sponsored links"

Από το 2018 μέχρι και σήμερα ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία αυξήθηκε συνολικά κατά 47%.

Το 2018 ανερχόταν στα 735 ευρώ ενώ πλέον, όπως τονίστηκε και παραπάνω, θα ανέλθει στα 1080 ευρώ (για 14 πληρωμές μέσα στο χρόνο και με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου).

Για την πορεία της αύξησης είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω γραφημα της εφημερίδας “La Vanguardia”.

Ισπανία: Στα 1080 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Πόσο αυξήθηκε από το 2018
news247.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live