Ισπανικό φάρμακο κατά του κορονωιού με 99% αποτελεσματικότητα

Κανένα σχόλιο

Το αντιιικό φάρμακο Plitidepsna, το οποίο παράγεται από την ισπανική εταιρεία PharmaMar και δοκιμάστηκε σε πειραματικά εργαστήρια στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, έδειξε μείωση κατά 99% στα ιικά φορτία SARS-CoV-2.

Τα πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα με αυτό το φάρμακο έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα και ένα προφίλ χαμηλής τοξικότητας, σύμφωνα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του φαρμάκου στο περιοδικό Science.

Μια ομάδα ερευνητών από το νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, υπεύθυνη για τα πειράματα με το νέο φάρμακο, τόνισε ότι είναι σχεδόν 100 φορές πιο αποτελεσματική έναντι των λοιμώξεων του SARS-CoV-2 σε σύγκριση με το φάρμακο Remdesivir που χρησιμοποιείται σήμερα, ανέφερε συνεργάτης του EURACTIV.

"Sponsored links"

Για να συγκεντρώσει αυτά τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον Ισπανό ιολόγο Adolfo García-Sastre συνέκρινε την αποτελεσματικότητα του Plitidepsin με το Remdesivir σε ποντίκια που μεταφέρουν τον ιό.

Η PharmaMar, μια φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στη Μαδρίτη, παράγει αυτό το νέο φάρμακο με την εμπορική ονομασία Aplidina, για τη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος του καρκίνου του αίματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δεξαμεθαζόνη έχει βρεθεί ότι είναι το μόνο φάρμακο που μείωσε σημαντικά τους θανάτους που σχετίζονται με το COVID, κυρίως λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών αποτελεσμάτων.

tvxs.gr

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις