Ισχυρές ρωσικές ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται νότια της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Πληθαίνουν οι αναφορές για την κινητικότητα του ρωσικού ναυτικού, το οποίο εμφανίζει εικόνα αυξημένης δραστηριότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και οι δύο Μονάδες Δράσης Επιφανείας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που επιχειρούν στη Μεσόγειο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters) εντοπίζονται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην ανοιχτή θάλασσα καθώς δεν παρατηρήθηκαν καταδρομικά και αντιτορπιλικά στην Ταρτούς της Συρίας, όπου βρίσκεται ρωσική ναυτική βάση, σύμφωνα με τον Φρέντερικ Βαν Λόκερεν, πρώην αξιωματικό του βελγικού ναυτικού και νυν αναλυτή του ρωσικού ναυτικού.

Παρακολουθούν τις ελληνογαλλικές ασκήσεις;

"Sponsored links"

Η Ομάδα Δράσης με επίκεντρο τα πολεμικά πλοία του Ναυτικού της Βόρειας Θάλασσας συνεχίζει να επιχειρεί νότια της Κρήτης. Ισως παρακολουθεί τις κοινές ασκήσεις του γαλλικού και του ελληνικού ναυτικού, σημειώνει ο αναλυτής.

Και προσθέτει ότι το πλοίο επισκευών PM-82 έχει φύγει από την Ταρτούς και επιχειρεί κοντά στην Κρήτη από τις 28 Μαρτίου.

Η ανάπτυξή του είναι ασυνήθιστη καθώς πρόκειται βασικά για πλωτό εργαστήριο σχεδιασμένο για την επισκευή σκαφών ελλείψει ειδικής βάσης.

Η παρουσία του κοντά στην Κρήτη, όπου δραστηριοποιείται τουλάχιστον μία από τις Ομάδες Δράσης δείχνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν μηχανικές δυσλειτουργίες σε σκάφη της.

Ανεφοδιασμός από συριακά διυλιστήρια

Η αναχώρηση του πλοίου επισκευών «αντιναύαρχος Παρόμοβ» και η εμφάνισή του κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ μπορεί να υποδηλώνει ότι πρόκειται να φύγει από την Ερυθρά Θάλασσα ή ότι περιμένει νέες ρωσικές ναυτικές μονάδες να φτάσουν στη Μεσόγειο.

"Sponsored links"

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ρωσικά πολεμικά πλοία που επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το σήμα AIS του δεξαμενόπλοιου Vyazma αναφέρθηκε στις 31 Μαρτίου στο λιμάνι της Ταρτούς, υποδεικνύοντας ότι ανεφοδιάζει τις δεξαμενές του χρησιμοποιώντας συριακά διυλιστήρια πετρελαίου.

Στην αρχή της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ρωσία θα αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στη νότια Ευρώπη για την περίπτωση που ξεσπούσε πόλεμος με το ΝΑΤΟ, ώστε τα πολεμικά πλοία της να μπορούν να πλήξουν από τα μετόπισθεν τις δυνάμεις του βορειοατλαντικού συμφώνου.

in.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live