23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ισόβια για την δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη

Ημερομηνία:

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου επέβαλε στον 61χρονο κατηγορούμενο, ισόβια για ανθρωποκτονία και 3 χρόνια για τα πλημμελήματα και 1500 ευρώ πρόστιμο για τη στυγερή δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη.

Ο εισαγγελέας έδρας, νωρίτερα στην αγόρευσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι δεν κρίνεται βάσιμος ο μειωμένος καταλογισμός και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, με ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε αγοράσει το αυτοσχέδιο όπλο καθώς του είχε αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και ότι σκότωσε τον Κατσουλάκη, διότι θόλωσε το μυαλό του.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ευτύχης Μαυρογένης στην αγόρευσή του, απευθύνθηκε στους ενόρκους, υπενθυμίζοντας τους ότι από τη δική τους κρίση εξαρτάται το αποτέλεσμα της δίκης. Ο κατηγορουμενος αποφάσισε, ως μικρός επίγειος θεός, να αφαιρέσει μια ζωή. Έχει μία ατιμία η συμπεριφορά αυτή, το να πυροβολείς πισώπλατα κάποιον για να αφαιρέσεις μια ζωή.

“Ο κατηγορουμενος κατασκεύασε ένα όπλο, καθώς είχε συμμετάσχει παλαιοτέρα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του θείου του και του είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα να κατέχει όπλα. Το έκανε συνειδητά, βρήκε τα υλικά και κατασκεύασε το όπλο στον τόρνο, είπε ο κος Μαυρογένης. Και αυτό δείχνει ότι δεν έχει καμία ψυχική ασθένεια.

Η πλευρά της υπεράσπισης είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι ο κατηγορουμενος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής όμως προέβαλε την απολογία του στον ανακριτή, λέγοντας ότι δεν λάμβανε φάρμακα για κάποια ασθένεια ψυχολογικής φύσεως.

“Σκότωσε για να εκδικηθεί το χωριό που τον είχε απορρίψει”, λέει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής. “Ο χειρότερος του χωριού σκότωσε τον καλύτερο, ενώ τον είχε απορρίψει και η οικογένειά του. Θυμάμαι να απειλεί ακόμα και εμένα σε κάποια υπόθεση του Δήμου, να μου λέει “Μαυρογένη θα έρθει κι η σειρά σου”, είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Είναι η πρώτη φορά σε 48 χρόνια που βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος να πει κάτι καλό για τον κατηγορούμενο. Συνήθως σε τέτοια περιστατικά υπάρχει παρουσία δυο πλευρών, με αστυνομικούς να φρουρούν το κτίριο. Βλέπετε να υπάρχει σήμερα κανείς από την πλευρά του κατηγορούμενου; Αυτό δείχνει ότι η κοινωνία έχει αποφασίσει να τον αποβάλει”. Δεν πρόκειται περί τρελού, πρόκειται περί κακού ανθρώπου” είπε χαρακτηριστικά ο έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

“Η άδεια οπλοφορίας του κατηγορούμενου είχε ανακληθεί για ψυχολογικούς λόγους”, ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης. “Η οικογένειά του πράγματι δεν ήρθε, αλλά γιατί; Πριν λίγο ακούστηκε στο δικαστήριο από το ακροατήριο ότι “τον περιμένουν”, γι’ αυτό και δεν ήρθε” προσέθεσε.

“Πρόκειται για άνθρωπο με μειωμένη ικανότητα καταλογισμού. Δεν ζητάμε την αθώωση του, αλλά ζητάμε μειωμένη ποινή”, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή της 16ης Μαΐου του 2019, όταν ο 43χρονος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά, ήταν εκτός του καταστήματός του.

Ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό της επιχείρησης και όταν ο 43χρονος τον αντιλήφθηκε, προσπάθησε να διαφύγει για να γλιτώσει. Ωστόσο, ο δράστης τον πρόλαβε στην είσοδο του μίνι- μάρκετ και τον πυροβόλησε πισώπλατα από πολύ κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...