Ι. Μαλανδράκης: “Εξοντωτικές τιμές αντικειμενικής αξίας στο Δήμο Πλατανιά”

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης με έγγραφο του  προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σκυλακάκη και με κοιν/ση στους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Καλογερή, την ΠΕΔ Κρήτης, το ΕΒΕΧ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών, επανέρχεται και σε προγενέστερα έγγραφα του σχετικά με τις “ Εξοντωτικές τιμές αντικειμενικής αξίας   του Δήμου Πλατανιά ”.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος   στο έγγραφο αναφέρει ότι “… Πρόσφατα γνωστοποιήθηκαν οι τελικές αντικειμενικές τιμές γης., όπου διαπιστώσαμε ότι στην  Κοινότητα Πλατανιά η αντικειμενική τιμή γης προς τη παραλία είναι 1.900€ το τ.μ. και προς την ενδοχώρα της 1.700€ το τ.μ., όταν σε απόσταση 100μ, στην όμορη Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, του Δήμου Χανίων η τιμή είναι 1.250€ το τ.μ. προς τη παραλία και 1.400€ προς την ενδοχώρα αντίστοιχα, ενώ στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το πιο τουριστικό σημείο του Νομού,  η τιμή ζώνης είναι 1.350€ το τ.μ. και με κάποιες ζώνες 1.950€ το τ.μ.

Πέραν της παραπάνω κοινότητας μας, αξιοσημείωτο είναι ότι  και στα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά υπάρχει διπλασιασμός της αντικειμενικής αξίας, όπως ενδεικτικά  στον Αλικιανό, από 600€ το τ.μ. σε 1.200€ το τ.μ., στην Ανώσκελη με τιμή 1200€ από 600€, περιοχές ημιορεινές και με αποκλειστικό σχεδόν παραγόμενο εισόδημα, από τον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα οι  παραπάνω εξοντωτικές αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και μιας σειράς λοιπών φόρων και τελών που επιβαρύνουν εξοντωτικά τους ιδιοκτήτες γης…”

"Sponsored links"

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης  αιτείται στους παραπάνω αποδέκτες του εγγράφου,  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους όπως επανεξετάσουν το ύψος των αντικειμενικών αξιών με πιο ορθολογικό  και αναπτυξιακό τρόπο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live