17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

“Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο”: Κάλεσμα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αυριανό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Πρωτοβουλίας Μεταναστών Χανίων

Ημερομηνία:

Νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες των πολέμων ενάντια στην Ευρώπη φρούριο, ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί στο συλλαλητήριο που οργανώνει αύριο Παρασκευή η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων στις 6μμ στην πλατεία της Αγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ!

Στηρίζουμε το συλλαλητήριο που οργανώνει η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων την Παρασκευή 6μμ στην αγορά και καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Διαδηλώνουμε ενάντια στις κυβερνήσεις που από τη μια βομβαρδίζουν τις χώρες καταγωγής των προσφύγων ή πυροδοτούν τους εμφύλιους πολέμους κι από την άλλη σηκώνουν τείχη με εκατοντάδες νεκρούς στα ναρκοπέδια και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει χρήματα για να εξοπλίζει την αστυνομία, το λιμενικό και τη Frontex, που όταν δεν βουλιάζουν οι ίδιοι τα σαπιοκάραβα των μεταναστών, κάνουν ό,τι μπορούν για να τους δυσκολέψουν την πρόσβαση αφήνοντάς τους έκθετους στη μανία της κακοκαιρίας. Αυτή η πολιτική επιδιώκει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να μετατρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση, την ίδια στιγμή που πέφτουν θύματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης από τη Μανωλάδα ως τη Χαλανδρίτσα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κλείσει άμεσα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να νομιμοποιήσει τους μετανάστες, να δώσει άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και να χορηγήσει ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Επιμένουμε στην κατάργηση της Frontex, της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και του φράχτη στον Έβρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...