Κάνουν «πάρτι» τα funds: Πήρε δάνειο 90.000 ευρώ, πλήρωσε τα μισά και του βγάζουν το σπίτι σε πλειστηριασμό

Κανένα σχόλιο

Στο έλεος των funds βρίσκονται πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμό, καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει απροστάτευτη την πρώτη κατοικία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, οι δανειολήπτες ζητούν μία στοιχειώδη συνομιλία με τα funds, προκειμένου να συμφωνήσουν σε έναν διακανονισμό ώστε το σπίτι τους να μην βγει στο σφυρί.

«Πλέον, η στόχευση των funds είναι οι πλειστηριασμοί», υπογραμμίζει η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

"Sponsored links"

Άλλωστε, η αξία των ακινήτων στη χώρα έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, έχει δημιουργήσει ένα νέο κύμα πλειστηριασμών που απειλεί χιλιάδες πολίτες.

Συγκεκριμένα, 44.000 πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί το 2022, με τη δυνατότητα αναστολής να μην είναι πλέον εφικτή.

Ο κ. Βασίλης -που είναι δανειολήπτης- κατήγγειλε στο MEGA πως το αρχικό δάνειό του που ήταν τα 90.000 ευρώ έχει φτάσει τις 114.000 ευρώ. Μάλιστα από το αρχικό δάνειο έχει ήδη πληρώσει τα μισά.

Έπειτα το fund, του ζητάει να καταβάλλει 70.000 ευρώ μετρητά, προκειμένου να σταματήσει ο πλειστηριασμός του σπιτιού του που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου, χωρίς παράλληλα να του έχει γνωστοποιήσει τι μέλλει γενέσθαι αν τα χρήματα αυτά καταβληθούν.

Ο κ. Βασίλης έχει ζητήσει να του δοθεί λίγος χρόνος να πουλήσει δύο ημιτελή διαμερίσματα που έχει στην κατοχή του, προκειμένου να μπορέσει να σώσει την πρώτη κατοικία του.

«Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, έχουμε δουλέψει πολύ για να αποκτήσουμε αυτό το σπίτι, για να έχει κάτι ο γιος μου» λέει χαρακτηριστικά και αναφέρει πως κανένας δεν έχει πάει να μιλήσουν από κοντά προκειμένου να δουν εάν μπορεί να γίνει ένας διακανονισμός, παρά μόνο τηλεφωνικά.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live