18.8 C
Chania
Friday, March 1, 2024

Κάτοικοι του οικισμού “Κουμπελής”: «Να μην παραπεμφει στο μακρινό μέλλον η επίλυση των προβλημάτων μας»

Ημερομηνία:

Οι κάτοικοι του οικισμού “Κουμπελής” Δήμου Χανίων μετά τη συζήτηση στο συμβούλιο κοινότητας Χανίων των θεμάτων του οικισμού:

Στην εξ’ αναβολής συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Χανίων συζητήθηκε την Παρασκευή 9/2/2024 το υπόμνημα των κατοίκων του οικισμού μας.

Ο Κουμπελής  φιλοξενει τον Βιολογικό καθαρισμό και εμείς ως κάτοικοί του υφιστάμεθα τις συνέπειες από την όχληση της λειτουργίας του, τόσο από το θόρυβο όσο και από τις οσμές (που παρά  όποιες μικρές βελτιώσεις), επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα ζωής μας. Γι’ αυτό διεκδικούμε όχι μόνο έργα που είναι αυτονόητα για όλες τις γειτονιές της πόλης  αλλά ζητούμε από τις Δημοτικές Αρχές να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία και να δρομολογήσουν  αντισταθμιστικά έργα που έχουμε ανάγκη και που μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής και την ποιότητα ζωής μας στον οικισμό.

Διεκδικούμε αυτονόητα έργα όπως πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμό που είναι έξαιρετικής σημασίας για την ασφάλειά μας (ειδικά στο σκοτεινό παραλιακό μέτωπο όπου συμβαίνουν διάφορα παραβατικά φαινόμενα) και την βελτίωση των παραγόντων όχλησης (θόρυβος, οσμές) από τη λειτουργία του βιολογικού. Επίσης διεκδικούμε την αποκατάσταση του παραδοσιακού λιμενίσκου του Αγ. Γεωργίου που μετά τις παρεμβάσεις για τον Βιολογικό καθαρισμό, έχει μετατραπεί  κυριολεκτικά σε έλος. Ζητάμε την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και τη μετατροπή της εγκαταλλελειμένης δημοτικής έκτασης σε πάρκο που θα το χαίρονται όλα τα Χανιά και θα το αξιοποιούν τα παρακειμενα σχολεία (7ο γυμνάσιο, συγκροτηματα Ακρωτηρίου), καθώς και την απαραίτητη διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί στην οδό Ποσειδώνος ώστε ο οικισμός μας για λόγους ασφαλείας να αποκτήσει και δεύτερη έξοδο αφού σήμερα πρακτικά έχει μόνο μία.

Το συμβούλιο άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τα αιτήματά μας, κατανόησε την σοβαρότητά τους και μας διαβεβαίωσε δια της προέδρου του κας Α. Χαριτάκη, ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους,  θα κάνει τα πάντα για να ενημερωθεί για κάθε ζήτημα που θέσαμε και να προωθήσει  την ικανοποίησή τους. Από τη μεριά μας ζητήσαμε από την κοινότητα Χανίων να προωθήσει τα αιτήματά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή έχουμε καταθέσει πολλές φορές τα αιτήματά μας και έχουμε πάρει ισάριθμες διαβεβαιώσεις για την επίλυσή τους, ελπίζουμε ότι η πίστωση χρόνου προς αμφίδρομη ενημέρωση που ζητήθηκε από το Συμβούλιο κοινότητας  (και που καλοπροαίρετα δώσαμε), να έχει αυτή τη φορά, όπως μας διαβεβαίωσαν,  ορίζοντα το άμεσο μέλλον. Διότι ένας Δήμος που σέβεται τους δημότες του, που εκτός των άλλων φορολογούνται αδρά από κεντρική κυβέρνηση και τοπική διοίκηση, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαντλεί τα όρια της υπομονής, καλοπιστίας και ανοχής τους.

Ακολουθούν υπογραφές των κατοίκων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ατζέντα εφ όλης της κοινωνικής ύλης ξεδιπλώνει το ΚΚΕ

Στη Λάρισα βρέθηκε την Τετάρτη ο γ.γ. της Κ.Ε....

Έγκλημα στη Νίκαια: 64χρονος σκότωσε τον γαμπρό του και αυτοκτόνησε

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά από αιματηρό περιστατικό...

Τέμπη: Ασφυκτική κοινωνική πίεση προς την κυβέρνηση για απαντήσεις – Σε βέρτιγκο το Μαξίμου

Στριμωγμένη στον τοίχο εμφανίζεται να είναι η κυβέρνηση καθώς...