Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές

Κανένα σχόλιο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί την κυβέρνηση να αφήσει αμέσως ελεύθερους τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει απόλυτα των κυβερνητική έφεση σκλήρυνσης των μεθόδων αντιμετώπισης των αγώνων των εργαζομένων, με επιστράτευση απεργών, σύλληψη και τραυματισμούς συνδικαλιστών και συγχορδία δημόσιων απειλών από βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση του λαού να περιφρουρήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους στην κήρυξη και πραγματοποίηση απεργιακών αγώνων κατά των στραγγαλιστικών ρυθμίσεων των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών, με περιφρούρηση των συνταγματικών κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών ελευθεριών και ένταση των αγώνων με απεργίες, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις κλπ. Οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά και το νέο κύμα αντεργατικών και αντιδημοκρατικών κυβερνητικών πολιτικών και πρακτικών.
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο δηλώνουμε άλλη μία φορά ότι δεν μας τρομοκρατούν αυτά τα μέτρα, ούτε οι κυβερνητικές και εργοδοτικές μεθοδεύσεις με τις τρομοκρατικές απειλές και τη «φάμπρικα» δικαστικών αποφάσεων κήρυξης ως παράνομων των απεργιών. Παράνομες είναι οι πρακτικές εναντίον των εργαζομένων με απανωτές απολύσεις, μειώσεις μισθών και τρομοκρατικές απειλές. Παράνομες είναι οι λογοκριτικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές στους δημόσιους φορείς ενημέρωσης. Παράνομη είναι η καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, με καταρράκωση της περίθαλψης των ασφαλισμένων.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. για άλλη μια φορά καλεί τους εργαζόμενους στην ενημέρωση να υπερασπίζονται και να προβάλλουν τους αγώνες όλων των εργαζομένων, όπως επιβάλουν οι δεοντολογικοί κανόνες του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με αντικειμενικότητα και διασταύρωση, χωρίς παραπλάνηση, αποσιωπήσεις και αναπόδεικτες καταγγελίες. Με ολοκάθαρη την προβολή της είδησης, από την προσωπική άποψη. Ο ρόλος του δημοσιογράφου δικαιώνεται με την έλεγχο της εξουσίας και όχι με σύμπλευση μαζί της.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις