Κέρκυρα: Άγνωστοι βεβήλωσαν ρώσικο μνημείο

Κανένα σχόλιο

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Ρώσου ναυάρχου Θεόδωρου Ουσακόφ στην Κέρκυρα.

Οι δράστες έριξαν κόκκινη μπογιά στο μνημείο του Ρώσου, ο οποίος τιμάται ως άγιος στη Ρωσία.

Για «άλλη μία αντιρωσική πράξη που στρέφεται κατά της κοινής μας ιστορικής κληρονομιάς» κάνει λόγο μέσω Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη θλίψη της για το συμβάν.

"Sponsored links"

Ο Θεόδωρος Ουσακώφ ήταν ναύαρχος του Ρώσικου ναυτικού. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της σύγχρονης Κέρκυρας, αλλά και γενικότερα της Ελληνικής Ιστορίας, αφού είναι ο ελευθερωτής της Επτανήσου από τους Γάλλους κατακτητές και θεμελιωτής του πρώτου Ελληνικού κράτους – της Επτανήσου Πολιτείας (1800 – 1807).

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live