14.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη ανάρτηση μετά την ορκωμοσία της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ – Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα ορκίστηκε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, και έγινε παράλληλα η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την συγκεκριμένη θέση στην Ελλάδα.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της άλλαξε την ιδιότητά της στα social media, δείχνοντας έτοιμη να ξεκινήσει τα νέα της καθήκοντα.

Στην πρώτη της ανάρτηση δήλωσε, μάλιστα, ότι είναι μεγάλη τιμή στη ζωή της.

Η ανάρτηση μετά την ορκωμοσία της Γκίλφοϊλ

«Σήμερα, υπό την ηγεσία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορκίστηκα ως η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει ως πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελληνική Δημοκρατία.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ τον αμερικανικό λαό και να ενισχύσω τους αδιάσπαστους δεσμούς φιλίας, ελευθερίας και κοινών αξιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram η Γκίλφοϊλ.

Σε άλλη ανάρτηση στο X, τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ορκιστώ σήμερα ως πρέσβειρα στην Ελληνική Δημοκρατία, περιτριγυρισμένη από φίλους και αγαπημένους εδώ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είμαι περήφανη που υπηρετώ τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό στην Ελλάδα!».

Πότε αναμένεται στην Ελλάδα η νέα πρέσβειρα

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αναμένεται να έρθει στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της.

Στην τελετή έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Μάικλ Ρήγας, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τη Διαχείριση και τους Πόρους, ο Μάικλ Κράτσιος, επικεφαλής τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος της οργάνωσης «Greeks for Trump», Χρήστος Μαραφάτσος, καθώς και ο γιος της νέας πρέσβειρας.

Η πρώην εισαγγελέας και δημοφιλής παρουσιάστρια του Fox News, διατηρεί στενούς δεσμούς με την οικογένεια Τραμπ. Η πρόταση να αναλάβει τον ρόλο της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, έγινε από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Δεκέμβριο του 2024.

Φωτογραφία: Ambassador Kimberly Guilfoyle/Χ

in.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ