Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών: “Λίγες λέξεις για τη Στέλλα και τον Γιάννη”

Κανένα σχόλιο

Η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2017 με αφορμή τον θάνατο δύο νέων παιδιών, της Στέλλας και του Γιάννη, που περπατούσαν στα Κουνουπιδιανά, όταν διερχόμενο όχημα που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα τους παράσυρε.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα υπενθυμίζουν τα γεγονότα αλλά και τις υποσχέσεις που περιμένουν να τηρηθούν από τους νέους εκλεγμένους του νομού, σε βουλή και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε το κείμενο της Κίνησης:

"Sponsored links"

Αύγουστος 2017. Η ζωή σταμάτησε. Δύο πεζά παιδιά περπατούν έξω από το ανώτατο ίδρυμα της πόλης. Και συμβαίνει το αδιανόητο. Επιβεβαιώνεται ένας φόβος: η πόλη αυτή δεν είναι για να περπατήσεις. Θανάσιμος ο κίνδυνος.

Γράφουμε σήμερα τις λέξεις αυτές για να δηλώσουμε ότι θυμόμαστε, ότι δεν ξεχνάμε, ότι είμαστε και θα είμαστε εδώ. Γιατί οι Αύγουστοι δε θα είναι ποτέ οι ίδιοι.

Αύγουστος 2019 στα Χανιά. Βρισκόμαστε στην καρδιά του Αυγούστου. Οι περισσότερες άδειες σε ισχύ, θάλασσα, ξεκούραση ή ξέφρενοι εορταστικοί ρυθμοί. Πολλοί εργάζονται. Ό,τι επιλέγει ή αναγκάζεται ο καθένας.

Φίλοι, συγγενείς από όλη την Ελλάδα και πάλι εδώ. Ο τουρισμός που φιλοξενείται, ο κλασικός τουρισμός των συγκεντρωμένων κάπως καταλυμάτων, ο τουρισμός Airbnb που είναι πια σε κάθε γειτονιά.

Η πόλη είναι φιλόξενη μα δε μπορεί να σηκώσει τόσους ανθρώπους. Εργαζόμενοι εξουθενωμένοι μποτιλιάρονται με τους φερμένους για γιορτή. Τα τροχαία συμβαίνουν κάθε μέρα δεν είναι πια είδηση. Ούτε ο πόνος που προκαλούν είναι είδηση, ούτε οι ζωές που αλλάζουν ριζικά αποτελούν είδηση. Βάψαμε.

Ως Κίνηση που ξεκίνησε τη δράση της από την είδηση που αφορά τη Στέλλα και το Γιάννη θα θέλαμε να σημειωθεί ότι παραμένουμε συγκλονισμένοι με αυτό το χαμό κ δηλώνουμε τη βαθιά μας λύπη στις οικογένειες των δύο παιδιών. Και προχωράμε σε έργα.

Αξιότιμοι κύριοι τοπικοί εκλεγμένοι της πόλης μας περιμένουμε να αναλάβετε τις νέες σας ευθύνες / καρέκλες.

Κύριοι βουλευτές των Χανίων, κύριοι αρμόδιοι του ΟΑΚ, υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τεθούν επί τάπητος, καθώς συν τοις άλλοις δαπανήθηκε σε μελέτη δημόσιο χρήμα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Καλό υπόλοιπο Αυγούστου σε όλους. Υγεία και αγάπη στις οικογένειές σας. Θερμά συλλυπητήρια σε όσους πονούν.

"Sponsored links"

Δεν είστε μόνοι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις