17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κίσαμος: Επιχείρηση διάσωσης σε ακυβέρνητο σκάφος – Επέβαιναν και 9 παιδιά

Ημερομηνία:

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών μέσα σε ξύλινο σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων. Οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά από πολύωρη επιχείρηση κατάφεραν να το εντοπίσουν σε βραχώδη περιοχή, κοντά στην παραλία Τηγάνι της Γραμβούσας.

Στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν 30 άτομα, 17 άνδρες, 4 γυναίκες και 9 ανήλικα παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Κισσάμου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, φαγητό και νερό.

Οι μετανάστες, οι οποίοι δηλώνουν πολίτες Λιβάνου και Συρίας, παραμένουν σε στεγασμένο χώρο στο Καστέλι, και θα ταυτοποιηθούν, εωσότου κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

“Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες την 29-08-2022, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, Κυθήρων και Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι σκάφος (α.λ.σ.) πλέει ακυβέρνητο και αιτεί συνδρομή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Αντικυθήρων, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, ξεκίνησαν έρευνες από δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν μηχανοκίνητο λευκό ξύλινο σκάφος μήκους περίπου 10,5 μέτρων και στη συνέχεια προέβησαν στην διάσωση των τριάντα (30) αλλοδαπών επιβαινόντων του, σε βραχώδη περιοχή πλησίον παραλίας “ΤΗΓΑΝΙ” Γραμβούσας.

Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κισσάμου Χανίων. Συνολικά καταμετρήθηκαν δεκαεπτά (17) άνδρες, τέσσερις (04) γυναίκες και εννέα (09) ανήλικοι.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να κατασχεθεί.”

Φωτογραφίες από  sadentrepese.blogspot.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...