8.8 C
Chania
Tuesday, January 13, 2026

Κίσσαμος Ενωμένοι Πολίτες: Ο Δήμος Κισάμου, ο ηθικός αυτουργός για την καταστολή της σημαίας στα Φαλάσαρνα

Ημερομηνία:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι μετά την γνωμοδότηση της Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης τα Φαλάσαρνα έχασαν δύο γαλάζιες σημαίες.

Για όσους δεν γνωρίζουν και για τους υπόλοιπους που έχουν ξεχάσει,  η Γαλάζια σημαία είναι παγκόσμιο  σύμβολο ποιότητας για πάνω από 50 χώρες, το οποιο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμο. Ο Δήμος Κισάμου αν και παράκτιος,  προσπαθεί να μετακυλήσει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην γύρω περιοχή επιδιώκοντας να κρύψει την αδυναμία του να διαφυλάξει την ποιότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο Δήμος Κισάμου γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Φαλασάρνων τα τελευταία 3 χρόνια και έχει το μεγαύτερο μερίδιο ευθύνης.

Η κατάσταση αυτή αφορά τα σκουπίδια,  που αποδεδειγμένα είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία στην περιοχή και στην μεγάλη παραλία εντός περιοχής NATURΑ. Οι κάδοι δεν αδειάζονται επιμελώς και σε τακτική βάση και φυσικά στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή τον οποίο ο Δήμος δεν έχει εξασφαλίσει,  με συνέπεια τη δημιουργία  αυθαίρετου χώρου στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων,   όπως και όλες εκείνες τις υπηρεσίες των ιδιωτικών επιχειρήσεων ντους, κάδους, αποδυτήρια που λυμαίνεται ο Δήμος χρόνια τώρα.

Όπως λέει και ο λαϊκός ποιητής, το ψάρι βρωμά από το κεφάλι. Η κατάσταση στην περιοχή των Φαλασάρνων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντίληψη του κ. Μυλωνάκη και της ομάδας του όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς ανήκει στην γενιά του συγκεντρωτισμού και της εξασφάλισης του μεγαλύτερου κέρδους με την μικρότερη προσφορά προς την τοπική κοινωνία. Η λέξη ανταποδοτικότητα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.  Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα έργα στην περιοχή τα οποία έχουν την αποκλειστική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Με καθαρές θέσεις https://www.facebook.com/kissamosenomenoipolites  θα παλέψουμε για τη διασφάλιση των συνθηκών αυτών,  ώστε ο τόπος μας θα βρει ξανά την χαμένη του Αξία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ