21 C
Chania
Σάββατο, 9 Μαΐου, 2026

Κίσσαμος: Το κύκλωμα πίσω από τους διακινητές της Γραμβούσας ερευνά το Λιμενικό

Ημερομηνία:

Το κύκλωμα πίσω από τους 4 συλληφθέντες ως διακινητές των μεταναστών του ναυαγίου της Γραμβούσας ερευνούν οι Λιμενικές Αρχές, ενώ οι 4 οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σε ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος για την υπόθεση αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την διάσωση αλλοδαπών στη Γραμβούσα, την 29-08-2021, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν τέσσερις (04) εκ των τριάντα (30) αλλοδαπών, ηλικίας 40, 27, 31 και 26 ετών, για παράβαση των Ν.3386/2005, Ν3772/2009, Ν.4251/2014 και των άρθρων 187 Π.Κ. (Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης) και 306 Π.Κ. (Έκθεση).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών και από το προανακριτικό υλικό, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε υπό τη διακυβέρνηση του το μηχανοκίνητο λευκό ξύλινο σκάφος και βοηθούς τους ανωτέρω αλλοδαπούς, με το οποίο μετέφεραν τους είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς. Οι προαναφερθέντες συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος και διενεργείται η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.

σκάφος

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρούριο Ιτζεδίν: Συναγερμός για την ιστορική κληρονομιά μετά την κατάρρευση τμήματος των τειχών

Η πρόσφατη υποχώρηση ενός μεγάλου τμήματος του δυτικού εξωτερικού...

Χάρης Μαμουλάκης: «Καμία ανοχή στον φασισμό, καμία υποχώρηση απέναντι στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών»

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης: «Καμία ανοχή στον φασισμό». Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας.

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ από ταράτσες. Αφαίρεσε θερμοσίφωνες αξίας 600€, τα πούλησε σε ανακύκλωση. Βρέθηκαν φυσίγγια στην οικία του.

ΕΛΜΕ Χανίων: Καταγγέλλει κλήτευση μαθητών σε απολογία για κινητοποιήσεις

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την κλήτευση τριών μαθητών του Μουσικού Σχολείου σε απολογία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Προκηρύσσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας.