22.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ζητούν να αφαιρεθεί ο τίτλος “ομότιμος καθηγητής” από τον Ιωακείμ Γρυσπολάκη μετά από την στήριξη πράξεων αυτοδικίας στον Έβρο

Ημερομηνία:

Με επιστολή τους στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης οι καθηγητές της σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ)  Γκότσης Αλέξανδρος, Μανούτσογλου Εμμανουήλ, Παπαδοπούλου Έλενα, Πασαδάκης Νικόλαος ζητούν να επανεξετάσει η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης την απόδοση του τίτλου του “ομότιμου καθηγητή” στον Ιωακείμ Γρυσπολάκη μετά τις αναρτήσεις του για τον Έβρο.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

Με αίσθημα ντροπής παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα του Τύπου και των κοινωνικών δικτύων για τις δηλώσεις του πρώην Πρύτανη και νυν ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη, περί κατανόησης και συμπαράστασης σε πράξεις αυτοδικίας στον Έβρο.

Θεωρούμε ότι τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας πρέπει να είναι υπόδειγμα για τους φοιτητές τους και την κοινωνία σε επιστημονική λογική αλλά και σε κοινωνική ευαισθησία και δημοκρατικό ήθος. Μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας πολλές φωτεινές στιγμές, όταν σημαντική μερίδα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τη γνώση και την ικανότητά τους, στάθηκαν καταλύτες της επιστημονικής, οικονομικής και κοινωνικής προόδου στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό ότι η ελληνική κοινωνία στη μεταπολίτευση είχε θέσει με το νόμο του 1982 σαν προϋπόθεση για τους καθηγητές των ΑΕΙ την απαίτηση του δημοκρατικού ήθους.

κ. Πρύτανη, κ. Κοσμήτορα,

Οι αναρτήσεις του κ. Γρυσπολάκη δεν μπορούν να συσχετίζονται με τη Ακαδημαϊκή κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Για το λόγο αυτό ζητάμε να επανεξετάσει η Σύγκλητος την απόδοση του τίτλου του “ομότιμου καθηγητή” σε αυτόν.

Με τιμή

Γκότσης Αλέξανδρος, Καθηγητής ΜΗΧΟΠ Π.Κ.

Μανούτσογλου Εμμανουήλ, Καθηγητής ΜΗΧΟΠ Π.Κ.

Παπαδοπούλου Έλενα, Καθηγήτρια ΜΗΧΟΠ Π.Κ.

Πασαδάκης Νικόλαος, Καθηγητής ΜΗΧΟΠ Π.Κ.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...