Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης: Η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας είναι σε εμβρυϊκό στάδιο

Κανένα σχόλιο

Η απειλή διακοπής της ροής φυσικού αερίου και η μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, έχουν δημιουργήσει το πιο εκρηκτικό ενεργειακό κοκτέιλ.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Παπαευθυμίου, Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης και προέδρου ΗΑΕΕ (Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας), αυτή την στιγμή φαίνεται ότι η κρίση της ενέργειας είναι μεγάλη σε όλη την Ευρώπη και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ότι σήμερα η χώρα μας για παράδειγμα, και αύριο κάποια άλλη, αναδεικνύεται ως η ακριβότερη στην Ευρώπη με 697,41 ευρώ/MWh.

Η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας είναι σε εμβρυϊκό στάδιο, πολύ ευμετάβλητη, άρα θα έλεγα ότι πρέπει να μείνουμε στο γεγονός ότι, αυτή την στιγμή, η τιμή της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη είναι πολύ υψηλή, δηλαδή η πρώτη με την τελευταία χώρα δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευθυμίου.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live