13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Καθησυχάζουν Χουλιάρας – Λέκκας: Δεν συνδέεται με την Κρήτη, ο σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Κάρπαθο

Ημερομηνία:

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας για τον σεισμό των 6.1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08.32 στα ανοικτά της Καρπάθου.

«Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε «Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη».

«Δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται» είπε στη συνέχεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευθύμης Λέκκας.

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι «πρόκειται για έναν σεισμό βάθους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θα δούμε ακριβώς πόσο είναι το μέγεθός του. Κυμαίνεται μεταξύ 6-6,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός αυτός φανερώνει μια γενικότερη διέγερση».

Σε ερώτηση για τον εάν ο συγκεκριμένος σεισμός έχει σχέση με εκείνους στην Κρήτη, ο κ. Λέκκας απάντησε ότι «είναι στο ίδιο περιβάλλον, όμως, δεν έχει σχέση».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο σεισμός αυτός δεν μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα εντός της ελληνικής πλάκας».

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...