21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας έως 9 βαθμούς από αύριο – Αναμένονται λασποβροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας

Ημερομηνία:

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας την Πέμπτη και την Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις λασποβροχές.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού θα είναι η ανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από την Κεντρική Μεσόγειο προς τη Νότια Ελλάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι:

– Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 10/05 στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

– Η πτώση της θερμοκρασίας έως 8-9 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 08/05.

– Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές όπως διακρίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές.

– Η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

– Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (9/5)

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και πιθανώς τις Κυκλάδες, από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα γίνουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10/5)

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια και μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΓΙΑ ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ (11/5)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (12/5)

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...