24.8 C
Chania
Wednesday, October 16, 2024

Και “θεωρία συνομωσίας” για τα δημόσια έργα που προκάλεσαν τα δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας

Ημερομηνία:

Όπως συμβαίνει πολλές φορές όταν ένα σημαντικό γεγονός – συνήθως αρνητικό – δεν έχει επαρκή εξήγηση, έτσι και στην περίπτωση με την ξαφνική εμφάνιση πολλών δεκάδων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, ξεπήδησε θεωρία συνωμοσίας.

Ενώ σύμφωνα με τις αρχές, το πιο πιθανό είναι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας να οφείλονται στο νοροϊό, ήδη σε πολλές περιοχές των Χανίων έχει αρχίσει και διακινείται μία θεωρία σύμφωνα με την οποία η εμφάνιση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στα… έργα που διεξάγονται αυτές τις μέρες σε πολλά σημεία της πόλης!

Σύμφωνα με τη θεωρία, η αιτία των κρουσμάτων είναι βλάβες στους αγωγούς αποχέτευσης που έχουν προκληθεί από τα έργα που έχουν μολύνει το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν οι άνθρωποι.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές έχει τέτοια διάδοση η θεωρία ώστε οι κάτοικοι να καλούν τους συμπολίτες τους να μην καταναλώνουν νερό, αν δε θέλουν να αρρωστήσουν!

Προφανώς, η θεωρία είναι αβάσιμη αφού τα κρούσματα εκτείνονται σε όλο το μήκος της πόλης και αφορούν κυρίως ανθρώπους νέας ηλικίας. Εκτός και αν σε όλο το μήκος της πόλης έσπασαν αγωγοί αποχέτευσης και μολύνθηκαν τα δίκτυα μόνο σε περιοχές που ζούνε νέοι άνθρωποι!

Υπενθυμίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των (68 έως τώρα) κρουσμάτων που νοσηλεύτονται σε νοσοκομείο και κλινικές αφορά νέους ανθρώπους ηλικίας από 18 έως 23.

Τι είναι ο νοροϊός

Ο νοροϊός είναι ένας τύπος ιού που προκαλεί γαστρεντερίτιδα. Συνήθως, εμφανίζεται με συμπτώματα όπως έμετο και διάρροια. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι θα αναρρώσουν μέσα σε λίγες ημέρες. Αλλά για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα τα συμπτώματά τους μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από αυτό.

Η αφυδάτωση είναι μια ανησυχία, ειδικά για τα μικρά παιδιά, τους μεγαλύτερους ενήλικες και όσους έχουν άλλα προβλήματα υγείας ή τις έγκυες γυναίκες. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μειωμένη ούρηση, ξηρότητα λαιμού και στόματος και αίσθημα ζάλης όταν στέκεστε όρθιοι.

Ο νοροϊός μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής. Τα άτομα που είναι άρρωστα με νοροϊό αποβάλλουν τον ιό σε υψηλές ποσότητες στον εμετό και στα κόπρανα τους, επομένως η επαφή με τον ιό είναι ο τρόπος με τον οποίο αρρωσταίνεις. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω άμεσης επαφής ή μέσω μολυσμένων τροφίμων ή μπορεί να το κολλήσετε απλά αγγίζοντας μολυσμένη επιφάνεια και στη συνέχεια το πρόσωπό σας (μάτια, στόμα κλπ). Γι’ αυτό το πλύσιμο των χεριών είναι σημαντικό και ο καλύτερος τρόπος για να μην κολλήσετε νοροϊό.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 96 μεταναστών νότια της Γαύδου – 12 αγνοούμενοι

Σε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προχώρησαν τα ξημερώματα οι Αρχές,...

Στο Ρέθυμνο θα γίνει το δεύτερο αποτεφρωτήριο της χώρας

Στην περιοχή των Τριών Μοναστηριών στο Ρέθυμνο, εντός της...

ΟΗΕ: Εκατομμύρια άνθρωποι στη νότια Αφρική αντιμέτωποι με λιμό λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη νότια Αφρική βρίσκονται αντιμέτωποι...