Με τη Διεύθυνση Δασών τα βάζει η Φιλοζωική για τα κρι-κρι του Δημοτικού Κήπου – Όχι στη μεταφορά στο Αττικό Πάρκο – Θα μπορούσαν να παραμείνουν τα κρι-κρι στο Δημοτικό Κήπο ως “έκθεση ζώων”;

Κανένα σχόλιο

H πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, με νέο κειμενο επιτίθεται αυτή τη φορά εις βάρος του εκπροσώπου της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κ. Γιάννη Φωτάκη για την πρότασή του να σφαχτούν τα κρι-κρι του Δημοτικού Κήπου ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο Δήμο Χανίων τον οποίο κατηγορεί για απαράδεκτους χειρισμούς.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η αναφορά της κ. Μπομπολακη στη σχετική νομοθεσία περι ζωολογικών κήπων αφού φαίνεται ότι δεν ευσταθεί ότι δε μπορούσαν να παραμείνουν τα κρι-κρι στο δημοτικό κήπο Χανίων λόγω μη τήρησης των προϋποθέσεων ζωολογικού κήπου.

Τέλος τάσσεται ενάντια στη δημιουργία ζωολογικού κήπου στα Χανιά από τη Φιλοζωική Ομοσπονδία ή στη φιλοξενία των ζώων στο Αττικό Πάρκο

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά αναφερει τα εξής:

Με έκπληξη ακούσαμε τον εκπρόσωπο της Δ/νσης Δασών Χανίων κ Φωτάκη να μιλάει για τους κρητικούς αίγαγρους του Δημοτικού Κήπου Χανίων. Τα όσα είπε αποτελούν ντροπή όχι μόνο για το Δασαρχείο και την επιστημονική κοινότητα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο κος Φωτάκης αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία των Χανίων και επισύρουν πρόστιμο.

Αρχικά προτείνει οι κρητικοί αίγαγροι του Κήπου, να σφαχτούν για να αποτελέσουν έδεσμα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Να θυμίσουμε στον κ Φωτάκη ότι η δουλειά της Δ/νσης Δασών είναι να προστατεύει αυτά την άγρια πανίδα και όχι να προσκαλεί τον κόσμο σε τσιμπούσια όπου στο μενού περιλαμβάνονται προστατευόμενα είδη.

Επίσης, ακούσαμε να μιλάει για προϋποθέσεις ζωολογικού κήπου τις οποίες ο Δημοτικός Κήπος Χανίων δεν πληροί.

Είναι απαράδεκτο για έναν επιστήμονα δασολόγο εκπρόσωπο Δ/νσης Δασών που έχει στην ευθύνη του και τα άγρια ζώα που κρατούνται στον Κήπο, να μην γνωρίζει τη νομοθεσία και κατά συνέπεια να παραπληροφορεί.

Να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την ΥΑ ΦΕΚ Β΄ 396/2007 Αριθμ. 86783/1375 «Καθορισμός του μη σημαντικού αριθμού των φυλασσομένων αγρίων ζώων και ειδών σε μια εγκατάσταση για να θεωρείται ζωολογικός κήπος» (η οποία αναφέρεται στο ΠΔ 98/2004 «Ίδρυση και λειτουργία ζωολογικών κήπων» σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 1999/22/ΕΚ του Συμβουλίου για τη διατήρηση άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους), παρ. 2. Α. «Θηλαστικά. Ελάχιστος αριθμός ειδών 20, και αριθμός ζώων 80».

Σε διαφορετική περίπτωση «ο αριθμός ζώων ή ειδών που φυλάσσονται σε αυτή είναι μη σημαντικός και η εγκατάσταση θεωρείται ως έκθεση ζώων» (Παρ. 2.).

Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, προτείνει στο φιλοζωικό σύλλογο να δημιουργήσει ζωολογικό κήπο με κρητικούς αίγαγρους τους οποίους ο ίδιος ο κος Φωτάκης αυτοπροτείνεται να πιάσει με παγίδες και να τους προσφέρει για θεάματα!

Μετά από όλα αυτά δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση που κατά διαστήματα εμφανίζονται διάφοροι λαθροθήρες οι οποίοι έχουν θανατώσει κρητικούς αίγαγρους.

"Sponsored links"

Αναμένουμε από την Προϊστάμενη της Δ/νσης Δασών Χανίων να πάρει θέση για τα όσα απαράδεκτα είπε ο υφιστάμενός της και αν η Υπηρεσία συμφωνεί. Αιτούμαστε την αποπομπή του κου Φωτάκη από την Υπηρεσία για προτροπή σε εγκληματικές ενέργειες, για παράβαση καθήκοντος και για ελλιπή γνώση νόμων που αφορούν το γνωστικό του αντικείμενο και που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην άγρια πανίδα της περιοχής.

Ζητάμε να μεταφερθούν άμεσα τα ζώα σε ασφαλή, ελεγχόμενο χώρο όπου θα διασφαλίζονται οι κανόνες ευζωίας τους, και πάντως όχι στο Αττικό Πάρκο, όπως πρότεινε ο κ Φωτάκης αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου θα γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης και κέρδους, και ή να στειρωθούν τα αρσενικά ή να ζουν σε διαφορετικό χώρο τα αρσενικά από τα θηλυκά για να μην αναπαράγονται πλέον και να εκλείψει δια του φυσικού θανάτου τους ο εγκλεισμός των ζώων σε φυλακές, κλουβιά και κάγκελα.

Οι απαράδεκτοι δε χειρισμοί του Δήμου Χανίων ουδόλως μας εκπλήσσουν καθότι αποτελούν πάγια τακτική του από τη δεύτερη μέρα που εξελέγη η σημερινή δημοτική αρχή.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live