Και οι Έμποροι των Χανίων στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ

Κανένα σχόλιο

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων συμμετεχει στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εστίασης ν. Χανίων έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στις 12 το μεσημέρι.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα, στους ήδη χιλιάδες νεκρούς, προστίθενται δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά, τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ είναι στο κόκκινο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες. Εκεί έχουν την ρίζα τους τα σημερινά αδιέξοδα, και δεν πείθει κανέναν ο πρωθυπουργός όταν ισχυρίζεται ότι «κάνει ότι μπορεί».

"Sponsored links"

Την πεπατημένη ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. Γι αυτό δεν παίρνει τα ουσιαστικά μετρά, που τόσο καιρό απεγνωσμένα ζητάνε οι υγειονομικοί και όλοι οι φορείς του λαϊκού κινήματος. Προσπαθεί να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» της πανδημίας με μπαλώματα και μερεμέτια σε ένα ετοιμόρροπο σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Η κατάσταση στην οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερη αν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορούσε να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Τα αλλεπάλληλα Lockdown δεν αποτελούν τίποτα άλλο, παρά έκφραση των αδιεξόδων της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκδηλώνεται και στην οικονομία και τη Δημόσια Υγεία. Ποιος λέει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι-μικροί έμποροι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στους κινδύνους για την υγεία τους και τον αργό θάνατο από την οικονομική ασφυξία. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, είναι που θέτει ένα τέτοιο αισχρό δίλημμα και όχι η πανδημία.

Στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας που απειλεί την υγεία μας και της οικονομικής ύφεσης που υποδιπλασιάζει το εισόδημα μας, στις συνθήκες μιας πολιτικής που υπονομεύει την Δημόσια Υγεία προς όφελος της ιδιωτικής και οικονομικών μέτρων που προωθούν την φτώχεια και διογκώνουν τα χρέη, κανένας δεν πρέπει να μείνει στην άκρη. Τα προβλήματα οξύνονται, ο εκβιασμός της κυβέρνησης, ανοιχτά μαγαζιά ή αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή, υγεία ή ψωμί, δεν θα περάσει Ως ΕΔΩ! Δεν μένουμε άλλο σιωπηλοί, η υπομονή μας εξαντλήθηκε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος!

Αρκούν όμως τα μέτρα υποτίθεται «στήριξης» που παίρνει η κυβέρνηση; Είναι λύση Τα μισοδανεικά των επιστρεπτέων προκαταβολών, τα δάνεια , και η αποπληρωμή των χρεών στο διηνεκές ; Γιατί η κυβέρνηση διαφυλάττει σαν «κόρη οφθαλμού» την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, και όλη την αντιλαϊκή φορολογία που αφήσαν ανέγγιχτη τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια; Και τελικά, ποιος διογκώνει τα χρέη, ο κορονοϊός ή η βάρβαρη φορολογία; Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, κάθε μέρα αγωνιούμε για το πως θα ζήσει η οικογένεια μας αλλα και πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρηση μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεσα μετρά στήριξης για την κάλυψη των εισοδημάτων που έχουν χαθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, μέτρα για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Τις φθηνές δικαιολογίες ότι τάχα «ζητάμε πολλά» ότι «δεν αντέχει η οικονομία», τις έχουμε ξανακούσει. Δεκάδες δις από τους φόρους και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, τους εργαζομένους και τους αυτοαπασχολουμένους, δίνονται προίκα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θησαύρισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και ετοιμάζονται τώρα για την ομαλή επιστροφή στα υπερκέρδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρόγραμμα των πάγιων δαπανών εξαιρούν τους αυτοαπασχολούμενους-μικρούς έμπορους χωρίς προσωπικό.

Οι αυτοαπασχολούμενοι θα μείνουν με τα χρέη που πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα. Την ασφυκτική πίεση από τράπεζες, κράτος, δήμους, παρόδους τηλ/νιων και ενέργειας, προμηθευτές. Τα ευχολόγια της κυβέρνησης για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα είναι λόγια κάλπικα. Αλήθεια, πως θα μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό που θα ενταθεί; Πως θα ξεχρεώσει όλα αυτά που φορτώθηκε τους τελευταίους μήνες; Τι θα γίνει όταν κυβέρνηση και ΕΕ επαναφέρουν τον πολυχρησιμοποιημένο μπαμπούλα του κρατικού χρέους που εκτροχιάστηκε και πρέπει να συμμαζευτεί; Ο πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση μας περιμένει στην γωνία το ίδιο και οι κατασχέσεις. Γι αυτό και
σήμερα εντείνει την καταστολή και συκοφαντεί τους αγώνες, ώστε να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό που παλεύει για τις ανάγκες του.

Έχουμε πια πείρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Καταλαβαίνουμε ότι για να ακουστούμε πρέπει να δυναμώσει η φωνή μας, εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, η νέα κρίση που τσακίζει της ζωές μας δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους! ενωμένοι στην συλλογική πάλη και δράση, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ να βροντοφωνάξουμε:

 Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

"Sponsored links"

 Να ενταθούν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα πάγιων δαπανών

 Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

 Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

 Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

 Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

 Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό

 Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

 Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

 Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

 Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

 Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό  νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.

 Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

 Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

 Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

 Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live