19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΧ για Χατζηδάκη: Πρωτόγνωρο τοξικό κλίμα κατά τη διάρκεια της θητείας της

Ημερομηνία:

Μετά και τα όσα συνέβησαν με την παραπομπή της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ ΟΤΑ Χανίων, στο οποίο επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της επικράτησε “πρωτόγνωρο τοξικό κλίμα”.

Γράφουν χαρακτηριστικά:

“Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και περιλαμβάνουν δημόσιες τοποθετήσεις με αναφορές στο σώμα των εργαζομένων της Επιχείρησης, έχουμε να παραθέσομε τα παρακάτω:

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε δημόσιο διάλογο ή αντιπαράθεση με κανένα , για επιχειρησιακά θέματα λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και προσωπικά θέματα των εργαζομένων.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι αυτή η άρνηση παραίτησης της Προέδρου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε μία από τις καλύτερες Δημοτικές Επιχειρήσεις της Ελλάδος τόσο στους Δημότες όσο και στους 200 εργαζόμενους.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι έχουν γίνει αναφορές για πρωτόγνωρο τοξικό κλίμα που επικρατεί κατά τη διάρκεια της θητείας της Προέδρου στην Δ.Ε.Υ.Α.Χ. τόσο στο Δ.Σ. της Επιχείρησης όσο και στον Δήμαρχο Χανίων.

Για τις δε διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και ουδεμία σχέση έχει το θέμα με την παραίτηση.

Ενώ για το μεμονωμένο περιστατικό πειθαρχικού ελέγχου συναδέλφου, τονίζεται ότι την πρωτοβουλία των χειρισμών την είχε η απερχόμενη Πρόεδρος και έχει δρομολογηθεί μέσω αποφάσεων του Δ.Σ.

Τέλος, το δυσμενές εργασιακό κλίμα που επικρατεί στην Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να το μεταφέρομε στους Δημότες των Χανίων ενώ πάντα λειτουργούμε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης προς όφελος όλων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. Ν. Χανίων”

Υπενθυμίζουμε ότι και στην εφημερίδα μας έχουν φτάσει ανά καιρούς σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στη ΔΕΥΑΧ. Πιο πρόσφατα υπήρξε καταγγελία για οπισθοδρομικές, απολυταρχικές πρακτικές  που παραπέμπουν σε καταστήματα κράτησης και όχι σε εργασιακούς χώρους με κάμερα η οποία ενώ αρχικα ήταν στραμμένη προς τα ταμεία της ΔΕΥΑΧ στράφηκε ώστε να καταγραφει τους υπαλλήλους. Την κατάργησή της είχαν ζητήσει εγγράφως οι υπάλληλοι όμως μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί καμία αποφαση.

Επίσης, χαρακτηριστική του κλίματος είναι και πληροφορία που είχε φτάσει στην εφημερίδα μας σύμφωνα με την οποία μετά τον θάνατο πολύ αγαπητού εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΧ ο χώρος έξω από τα γραφεία όπου εργαζόταν δόθηκε σε ιδιωτικό φροντιστήριο για να κάνει… πάρτι!

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...