Και οι οικοδόμοι του Ρεθύμνου στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο της 30ής Νοεμβρίου, απευθύνουν φορείς και σωματεία από όλη την Κρήτη.

Όπως τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου:

“Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, δημιουργούν μία κατάσταση εκρηκτική και επικίνδυνη για την υγεία του λαού και στο νομό μας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου ενώνει τη φωνή του με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, στηρίζει και συμμετέχει μαζικά με όλες του τις δυνάμεις στην Παγκρήτια κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας !

Δεν θα κάτσουμε παθητικά απέναντι στο διαχρονικό ξήλωμα της δημόσιας υγεία, της συνειδητής διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων και των Κ.Υ., της λειτουργίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια.

Το έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής εμάς και των παιδιών μας έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων.

Αγωνιζόμαστε για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών.

Συνεχίζουμε μέχρι να ανατραπεί ριζικά η πολιτική του κόστους – οφέλους, η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και το φάρμακο ως εμπόρευμα .

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να αντιμετωπίζεται η υγεία μας ως φλέβα χρυσού για τους επιχειρηματικούς ομίλους !

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση να βάζει πλάτη για να κερδοσκοπούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον πιο ωμό τρόπο σε βάρος του ανθρώπου που αρρωσταίνει. Αυτό υπηρετούσε η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και τησ σημερινής Κυβέρνησης.

Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής εμάς και των παιδιών μας στα χέρια μας!

Διεκδικούμε:

Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

"google ad"

Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, μισθολογικών και εργασιακών. Να αποδοθούν όλες οι άδειες, να αυξηθούν οι μισθοί, να ενταχθούν στα ΒΑΕ.

Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), των Κέντρων Υγείας στην επαρχία και στην πόλη, την ΤΟΜΥ με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία από περιστατικά που δεν χρίζουν δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομων υγείας σε ιδιώτες. Καμιά εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη και το λαό του Ρεθύμνου

ενώνει την φωνή του με τους μαχόμενους υγειονομικούς και μέσα από τον οργανωμένο αγώνα

των σωματείων μας διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Δίνουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο και στην Παγκρήτια κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας”