28.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Και οι Πρόσκοποι Χανίων ενώνουν τις δυνάμεις του με την WWF

Ημερομηνία:

Για εμάς τους προσκόπους η φύση είναι το σπίτι μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε πάλι κάτι για αυτό, όπως κάνουμε εδώ και 100 χρόνια. Η συνεργασία της WWFμε τους προσκόπους Κρήτης ήταν μια ιδέα η οποία κυοφορήθηκε για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη προς μεγάλη ικανοποίηση όλων των εμπλεκομένων, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων και το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σούδας ξεκινούν μια σειρά επισκέψεων στους υγροβιότοπους της λίμνης της Αγυάς και τις εκβολές του ποταμού Μορώνη στην Σούδα, αντίστοιχα.

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό θα κάνουν μια σειρά από μετρήσεις για τα επίπεδα μόλυνσης των υγροβιότοπων, θα παρακολουθήσουν την πορεία της επέμβασης του ανθρώπου στην περιοχή, αλλά και θα καταγράψουν την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχή. Όλα αυτά θα γίνουν σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής αφού καταγραφούν θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους τους φορείς της περιοχής μας για περεταίρω αξιοποίηση. Οι πρόσκοποι Χανίων θεωρούμε σημαντική την συγκεκριμένη δράση. Όπως προαναφέραμε η φύση είναι το σπίτι μας και επιβάλετε, αφενός μεν να την προστατέψουμε και αφετέρου δε, να αναδείξουμε τα προβλήματα, έτσι ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα με στόχο την προστασία της, αλλά και την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη...

Ο Δήμος Αποκορώνου ενώνει δυνάμεις με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, προτείνει την ένταξη του...