Και πάλι στο σκοτάδι οι Χανιώτες από τα “μπουμ” πανω από περιοχές του νομού – Ποιες είναι οι πιθανές εξηγήσεις

Κανένα σχόλιο

Έντονη ανησυχία προκαλούν ισχυρά “μπουμ” που ακούστηκαν σε πολλές περιοχές των Χανίων.

Χαρακτηριστικό της έντασης της εκρήξεων ήταν ότι σείστηκαν τα παράθυρα των κτιρίων ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που βγήκαν από τα σπίτια τους για να διαπιστώσουν τι συνέβη.

Αναφορές υπάρχουν από πολλές περιοχές των Χανίων δίχως να έχει δοθεί καμία επίσημη εξήγηση.

"Sponsored links"

Βεβαίως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα Χανιά τρομοκρατούνται από εκρήξεις που μένουν δίχως εξήγηση.

Σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει κάποιο περιστατικό που συνδέεται με την έντονη στρατιωτική δραστηριότητα που υπάρχει στο νομό Χανίων.

Sonic Boom

Έτσι, στο παρελθόν οι εκρήξεις οφείλονταν σε αυτό που ονομάζεται sonic boom, δηλαδή, στο σπάσιμο του φράγματος του ήχου από υπερηχητικά αεροπλάνα.

Το φαινόμενο του ανεξήγητου «μπουμ» όπως έχει καταγραφεί σχετίζεται με απόρρητες στρατιωτικές δραστηριότητες οι οποίες επειδή είναι απόρρητες, δεν καταγράφονται και δεν αναφέρονται κι οπότε δεν υπάρχει και καμία απολύτως ενημέρωση. Η πλειοψηφία αυτών των φαινομένων έχει καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συνήθως κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι πρόκειται για σπάσιμο του φράγματος του ήχου από υπερηχητικά αεροπλάνα. Το φαινόμενο δηλαδή που έχει περιγραφεί ως “sonic boom”, δηλαδή, υπερηχητικό «μπουμ».

Σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ – όπως στο Ουισκόνσιν – το φαινόμενο ήταν τόσο συχνό ανά περιόδους που πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που ζούσαν. Όμως, ως πρακτική, χρησιμοποιείται και σε πολεμικές επιχειρήσεις. Όπως στην Παλαιστίνη…

H περίπτωση κάποιου πυραύλου…

Πάντως, δεν πρέπει να αποκλείεται και το σενάριο να έσκασε κάποιος πύραυλος πάνω από την πόλη των Χανίων, όπως είχε συμβεί τον Οκτώβρη του 2016 πάνω από το Ρέθυμνο.

Τότε, αποκαλύφθηκε ότι πύραυλος έφυγε από την πορεία του κατά τη διάρκεια διεθνής άσκησης και ανατινάχθηκε πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου.

"Sponsored links"

Ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τις αρχές που άφησαν τους πολίτες στο σκοτάδι.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξαν προγραμματισμένες βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Στα Χανιά βεβαίως έχουμε και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Αμερικάνων…

“Mystery boom”: H πιθανότητα εισόδου κάποιου μετεωρίτη

Σύμφωνα με το BBC παρόμοιας μορφής φαινόμενα καταγράφονται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και ένα πιθανό σενάριο είναι να πρόκειται για μετεωρίτη που εισέρχεται στη γη.

Πολλοί θεωρούν ότι εφόσον έπεφτε μετεωρίτης θα έβλεπαν την ουρά του όμως όπως εξηγούν επιστήμονες η πτώση συμβαίνει αρκετό χρόνο πριν και το “μπουμ” της εισόδου του μετεωρίτη ακολουθεί αρκετά μετά.

Οπότε, είναι λογικό όταν ακούνε την έκρηξη να μη βλέπουν κάποια ουρά μετεωρίτη που πέφτει.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live