Και τα ποδήλατα θα πρέπει να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κανένα σχόλιο

Όλοι θέλουμε να δούμε μία αύξηση της χρήσης ποδηλάτων απο συμπολίτες μας, αφού τα οφέλη είναι μεγάλα για όλη την κοινωνία. Μείωση της ρύπανσης, μείωση της ηχορύπανσης, λύση του προβλήματος του κυκλοφοριακού, βελτίωση της υγείας των πολιτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο είναι μόνο μερικά από τα σημαντικότατα οφέλη που προσφέρει το ποδήλατο. Το γεγονός όμως πως έχει οφέλη δε σημαίνει ότι ο ποδηλάτης είναι και υπερανω νόμου…

Αρκετοί αναγνώστες της εφημερίδας μας, επισημαίνουν αυτό το αρνηντικό φαινόμενο που παρατηρείται συχνά σε ποδηλάτες. Δε σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Και μάλιστα τους πιο σοβαρούς κανόνες.

Ας πούμε, είναι συχνό φαινόμενο ποδηλάτες να μη σταματανε στα φανάρια, ούτε στα STOP έτσι ώστε όσοι οδηγοί αυτοκινητου ή οποιουδήποτε άλλου οχήματος να πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση για κάποιον ποδηλάτη που θεωρεί ότι επειδή οδηγά ποδήλατο ο Κώδικας δεν ισχύει γι’ αυτόν, κι ας μοιράζεται το ίδιο οδόστρωμα με άλλους.

"Sponsored links"

Πολλοί είναι και αυτοί που δε φοράνε κράνος, λες και σε κάποιο πιθανό ατύχημα με άλλο μεγαλύτερο όχημα, η ζωή τους δεν πρόκειται να κινδυνέψει.

Ο συνδυασμός της μη τήρησης βασικών κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με την ελλιπή τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας μεγαλώνει τον κινδυνο σοβαρού ατυχήματος.

Θέλουμε παραπάνω ποδήλατα στη ζωή μας αλλά με ανθρώπους συνειδητοποιημένους τόσο για τα οφέλη της ποδηλασίας, όσο και υπεύθυνους προς τον εαυτό και τους συμπολίτες τους.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live