21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κακοκαιρία Eva: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί γιατί δεν ήταν όσο «άγρια» αναμενόταν

Ημερομηνία:

Η κακοκαιρία Eva είχε σημάνει συναγερμό σε όλη τη χώρα, θέτοντας σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό.

Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν ήταν όσο «άγρια» περιγράφονταν, με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη να εξηγεί τι συνέβη.

Ο μετεωρολόγος έκανε, αρχικά, λόγο για μια «αρκετά δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία» και εν συνεχεία περιέγραψε το πώς η κακοκαιρία Eva έφτασε πιο ήπια.

«Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Ο μετεωρολόγος, διευκρίνισε, δε πως σε Κυκλάδες και Αιγαίο είχαμε έντονες καταιγίδες.

Βίντεο: Η εξήγηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία Eva

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ