Μία μικρή “ανάσα” φαίνεται ότι πήραν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα νοσοκομεία της Κρήτης. Την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν 142 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ σήμερα έχουμε 133. Οι 101 βρίσκονται στις κλινικές Covid και οι 32 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 28 είναι διασωληνωμένοι.
Στο ΠΑΓΝΗ έχουμε 43 ασθενείς, 28 σε κλινική, 15 σε ΜΕΘ, οι 14 διασωληνωμένοι.
Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 25 ασθενείς, 17 σε κλινική και 7 σε ΜΕΘ.
Στο Νοσοκομείο Χανίων, έχουμε 42 ασθενείς, 34 σε κλινική, 8 σε ΜΕΘ, οι 7 διασωληνωμένοι.
Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκονται 15 ασθενείς με κορωνοϊό, 13 σε κλινική, 2 στη ΜΕΘ, χωρίς μηχανική υποστήριξη.
Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, νοσηλεύεται 1 άτομο σε κλινική.
Στο Νοσοκομείο Σητείας 1 ασθενής σε κλινική.
Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας 7 ασθενείς σε κλινική.
Χωρίς ασθενείς παραμένει το νοσοκομείο Νεάπολης.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.