23.4 C
Chania
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026

Καλαμάτα: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Καλαμάτα-Κύθηρα-Κρήτη

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν χθες, τα δρομολόγια του πλοίου της ΛΑΝΕ «Βιτσέντζος Κορνάρος», που το φετινό καλοκαίρι θα συνδέει ακτοπλοικά την Καλαμάτα με τον Κίσσαμο της Κρήτης. Από το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια και ειδικότερα ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα αποπλέει από Καλαμάτα για Κύθηρα στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, στα Κύθηρα θα πιάνει στις 5:40 το πρωί και στο Καστέλι Κισσάμου θα φτάνει στις 9:50 το πρωί της Κυριακής. Το νέο για φέτος, είναι ότι κάθε Τετάρτη το δρομολόγιο Κύθηρα-Κρήτη θα γίνεται και από το Γύθειο.

Πάντως ο υπεύθυνος των δρομολογίων, Σταύρος Μπακολιάς ανέφερε πως είναι στο σχεδιασμό και δεύτερο δρομολόγιο Καλαμάτας-Κυθήρων-Κρήτης μέσα στην εβδομάδα, ανάλογα με την κίνηση και φυσικά τη συνεργασία και υποστήριξη των τοπικών φορέων.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία, ο ναυτιλιακός πράκτορας τόνισε ότι είναι σημαντικό να στηρίζουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας και της Κρήτης. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τους ξενοδόχους της Μεσσηνίας αλλά και με τους ναυτιλιακούς πράκτορες της περιοχής.

Οι τιμές, παραμένουν ίδιες με πέρσι. Για Κρήτη τα εισιτήρια ξεκινούν από 26 ευρώ το άτομο και 69 ευρώ το ι.χ. αυτοκίνητο, ενώ για τα Κύθηρα από τα 17 ευρώ το άτομο.

Στην Καλαμάτα το ναυτιλιακό πρακτορείο λειτουργεί επί της οδού Ψαρών 150 και το τηλέφωνο είναι 27210 28080.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικρές συνήθειες, μεγάλες αλλαγές: Απλές πρακτικές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού

Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση αποβλήτων χαρτιού στην καθημερινότητα. Μάθετε απλές συνήθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: “Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Κασιδιάρη για το λαό που με μαζικό...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλουν την αποφυλάκιση Κασιδιάρη για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα. Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά.

8ος Δρόμος Μουσούρων: Τρέχουμε μαζί για τον τόπο μας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει τον 8ο Δρόμο Μουσούρων στις 27 Σεπτεμβρίου 2026. Ημιμαραθώνιος 21χλμ, 10χλμ και 4χλμ στα χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων.