Καλιφόρνια: Ακτιβιστές και λιμενεργάτες μπλοκάρουν τον ελλιμενισμό ισραηλινού πλοίου

Κανένα σχόλιο

Ακτιβιστές και λιμενεργάτες στο λιμάνι του Όκλαντ της Καλιφόρνια μπλοκάρουν εδώ και περισσότερες από 10 ημέρες τον ελλιμενισμό του πλοίου Volans, που ανήκει στην εταιρεία Zim, την παλαιότερη και μεγαλύτερη εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών του Ισραήλ.

Η πρωτοβουλία για το μπλοκάρισμα ανήκει στο Κέντρο Αραβικής Οργάνωσης και Πόρων (Arab Resource & Organizing Center – AROC), μία οργάνωση βάσης που οργανώνει την Αραβική κοινότητα στις ΗΠΑ προτάσσοντας τα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αυτοδιάθεσης.

Το AROC είχε οργανώσει το 2014 το μεγαλύτερο σε διάρκεια μπλοκάρισμα καραβιών της Zim, με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των λιμενεργατών του λιμανιού του Όκλαντ. Έκτοτε, κανένα πλοίο της Zim δεν ελλιμενίστηκε στο Όκλαντ.

"Sponsored links"

Πρόσφατα, η εταιρεία Zim ανακοίνωσε πως πλοία της θα αρχίσουν και πάλι να ελλιμενίζονται στο Όκλαντ, και το AROC ανέλαβε δράση ενεργοποιώντας ξανά την πρωτοβουλία #BlockTheBoat. Χιλιάδες ακτιβιστές με την αλληλεγγύη εργατών από τα δέκα τοπικά συνδικάτα της International Longshore and Warehouse Union (ILWU), έχουν μπλοκάρει το πλοίο Volans, συμφερόντων της ισραηλινής Zim, περισσότερες από δέκα ημέρες έπειτα από την προγραμματισμένη ημερομηνία ελλιμενισμού του.

Το #BlockTheBoat ακολουθεί το κάλεσμα συνδικάτων από την Παλαιστίνη, προς εργάτες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο, με το αίτημα να αρνηθούν να διεξάγουν εμπορικές συναλλαγές με ισραηλινές εταιρείες.

Το AROC και οι σύμμαχοί του οργανώνουν τώρα μία διεθνή εβδομάδα δράσης, από τις 2 έως τις 9 Ιουνίου, ζητώντας από οργανώσεις κοινωνικής δικαιοσύνης σε λιμάνια ανά τον κόσμο να ενδυναμώσουν τη μάχη κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ, εμποδίζοντας πλοία της Zim να προσδέσουν και να ξεφορτώσουν οπουδήποτε.

info-war.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις