Καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων του Goethe-Institut Athen και του Goethe Zentrum Χανίων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ξεκίνησε το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων η καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων του Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Goethe Zentrum Χανίων. Η κατασκήνωση με τον τίτλο 3,2,1 ACTION! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ! θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Οι μαθητές συμμετέχοντες στην κατασκήνωση ,μέσα από ένα 10ημερο πρόγραμμα γεμάτο εμπειρίες, γνωρίζουν το ντοκιμαντέρ αλλά και τον πολιτισμό της Κρήτης. Μπαίνουν στον ρόλο του κινηματογραφιστή, μαθαίνουν τα μυστικά της κάμερας και του μοντάζ, γνωρίζουν την διαδικασία δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα ,συμμετέχουν σε θεματικά εργαστήρια, μοιράζονται ιδέες, αφήνουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους να ταξιδέψουν. Γνωρίζουν και συνεργάζονται με νέους και νέες απ΄ όλη την χώρα.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξερευνούμε το περιβάλλον, συζητάμε για την κλιματική αλλαγή, τον εναλλακτικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, την Κρητική διατροφή, τα επαγγέλματα και τη κοινωνική ζωή στη Κρήτη, και δημιουργούμε οπτικοακουστικά προϊόντα και ταινίες μικρού μήκους σχετικά με τις θεματικές αυτές. Φυσικά γνωρίζουμε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις θεματικές του προγράμματος καταγράφοντας τις εμπειρίες τους.

Τέλος ,θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε ομαδικά σε θεματικά projects, προσεγγίζοντας κοινωνικά ζητήματα μέσα από διαδραστικά και διαθεματικά εργαστήρια ,εμβαθύνοντας παράλληλα στη γερμανική γλώσσα και απολαμβάνοντας μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live