13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καμπαγιάννης: Η εισαγγελέας υπερκέρασε ακόμα και τους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, σχολίασε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 την εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου να δοθεί αναστολή στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής.

«Ήταν αναμενόμενη η πρόταση της εισαγγελέα. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, οι οικογένειες των θυμάτων και οι συνήγοροί τους ήμασταν μόνοι μας χωρίς καμία ενίσχυση από την εισαγγελέα. Φαινόταν εξ αρχής ότι δεν επιθυμεί να διερευνήσει σε βάθος τα εγκλήματα. Δε μας προξένησε καμία εντύπωση ότι ακούσαμε να προτείνει αναστολές για όλους. Εγώ ίσως να έκανα λάθος όταν δήλωσα ότι ήταν εισαγγελέας υπεράσπισης γιατί στην πραγματικότητα υπερκέρασε ακόμα και τους συνηγόρους υπεράσπισης. Έδωσε αναστολή στον Λαγό που ούτε καν το είχε ζητήσει. Ήμουν λίγο μετριοπαθής στη δήλωσή μου».

Σημείωσε πως είναι δυνατόν να εισηγείται ο εισαγγελέας αναστολή για κάποιον κατάδικο, αλλά δεν είναι καθόλου σύνηθες.

«Καταρχάς δεν είναι σύνηθες να δίνεται αναστολή σε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης που τελεί ανθρωποκτονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονιών. Έχουμε συνηθίσει σε αναστολές που έχουν να κάνουν με εγκλήματα λευκού κολάρου, πχ απιστίες, όχι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, πόσω μάλλον αν δεν το ζητούν κιόλας…»

Τέλος, σχολίασε σχετικά με το ποινικό μητρώο του Μιχαλολιάκου, που κάθε άλλο παρά λευκό είναι.

«Το ποινικό μητρώο δεν περιλαμβάνεται στα σχετικά κριτήρια. Παρόλα αυτά το δικαστήριο κάνει μια συνολική κρίση, πχ για την τήρηση των περιοριστικών όρων. Είναι γνωστό ότι ο Λαγός τους παραβίασε. Και ο εισαγγελέας που τον είχε βάλει φυλακή για αυτόν τον λόγο, είναι στην έδρα, ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Κωσταρέλος. Και άκουγε την εισαγγελέα να λέει ψευδώς ότι δεν παραβιάστηκαν ποτέ οι όροι…Επίσης είναι γνωστό ότι ο Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί το 1979 για κατοχή εκρηκτικών υλών, τότε που ακροδεξιές οργανώσεις έκαναν βομβιστικές επιθέσεις ακόμα και σε κινηματογράφους επειδή έπαιζαν σοβιετικές ταινίες. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο σχετικά με τη χορήγηση της αναστολής».

Θυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο Θ. Καμπαγιάννης είχε πει χαρακτηριστικά:

Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας, όταν εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα εν όψει ενός δικαστηρίου ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία αυτής της χώρας, όταν εισαγγελική λειτουργός, όταν λέει ότι το αδίκημα της προμήθειας εκρηκτικών υλών, με το οποίο έχει καταδικαστεί ο Μιχαλολιάκος, είναι χαμηλής ποινικής απαξίας. Σε κάθε περίπτωση, αν η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, όπως λέει η κ. εισαγγελέας, ας πάρει ένα τηλέφωνο τον Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ