“Κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα!”: Κινητοποίηση Σωματείου Επισιτισμού στα Χανιά για την επανασύνδεση ρεύματος

Κανένα σχόλιο

Το Σωματείο Επισιτισμού καλεί σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Χανίων την Τρίτη στις 10:00 π.μ.  για την άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι φοιτήτριας εργαζόμενης στον επισιτισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Ακόμα ένα σπίτι μένει στο «σκοτάδι», αφού σε συναδέλφισσα μας φοιτήτρια εργαζόμενη στον επισιτισμό   έκοψαν το ρεύμα όταν ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος 315 ευρώ- πάνω κάτω όσο ο μισός μηνιαίος μας μισθός….

"Sponsored links"

Τη στιγμή που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα προσεγγίζει το 10%, που ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της μας καλεί να «σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι».

Τέρμα πια στην κοροϊδία! Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, 11 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, λεφτά που ανήκουν στους λαούς, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στα δυσθεώρητα ποσά των λογαριασμών ρεύματος και τους φόρους.

Δεν αντέχουμε άλλο! Οι νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα παραπάνω το μηνιαίο προϋπολογισμό κάθε λαϊκού σπιτιού. Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και τον πόλεμό τους. Με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, την απελευθέρωση της ενέργειας το ρεύμα μετατράπηκε σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΩΣ ΕΔΩ!

Συμμετέχουμε στην παρέμβαση που θα γίνει τη Τρίτη 24/05/22 και ώρα 10:00 π.μ. στο ΔΕΔΔΗΕ (Λίμνη Τσόντου-Μουρνιές)

Απαιτούμε:

  • Να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στο σπίτι της συναδέλφου.
  • Να μην κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι ή μικρομάγαζο η παροχή Ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Kατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη,φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κανένας μόνος του! Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο και σε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα! Επιπλέον, όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθυνθούν στο σωματείο, χωρίς δισταγμό! Δυναμώνουμε την πάλη μας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των φόρων στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για μείωση των τιμών και τιμή πλαφόν στα βασικά είδη, την ενέργεια, τα καύσιμα.

Άμεσα επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της συναδέλφου!!

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live