19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Καπραβέλος: “Οι ανεμβολίαστοι είναι η κερκόπορτα ώστε ο εισβολέας να καταστρέψει ολόκληρη την κοινωνία”

Ημερομηνία:

Μια πρόταση, που μέχρι τώρα δεν έχει ξαναδιατυπωθεί δημοσίως και σίγουρα θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να πηγαίνουν στα νησιά μόνο εμβολιασμένοι.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε τη διπλή ανησυχία της ιατρικής κοινότητας, που είναι αφενός η τυχόν επέκταση της νόσου στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων.

Ειπε χαρακτηριστικά ότι:

“Οι ανεμβολίαστοι είναι η κερκόπορτα που ο εισβολέας εκμεταλλεύεται για να διαλύσει ολόκληρη την κοινωνία”

«Κι εγώ θα νοσήσω, αλλά ελαφρά, χωρίς να προκαλέσω προβλήματα στους υπόλοιπους», είπε υπενθυμίζοντας ότι, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «ηθική υποχρέωση» σημείωσε.

“Ο εμβολιασμός έχει ξεφύγει πλέον από μία απλή ιατρική πράξη, πρόκειται για ηθική υποχρέωση να κλείσουμε την κερκόπορτα”

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη τη χαλάρωση στα νησιά» και εκτίμησε ότι είναι «μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αν θέλουμε να σταματήσουμε το 4ο κύμα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε «ομαλή και αναμενόμενη» την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σχολιάζοντας τα χθεσινά στοιχεία για την πανδημία.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, πρόσθεσε ότι το ευμενές σενάριο «ακόμα κι αν κάτσουμε όλοι στα σπίτια μας αρχές Αυγούστου» είναι στα 3.500 κρούσματα την ημέρα, ενώ προέβλεψε ότι, θα πάμε στις 300 εισαγωγές ημερησίως.

https://www.youtube.com/watch?v=fyhcNzUiHI0

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...