23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Καρφιά» Κεφαλογιάννη σε Μενδώνη με φόντο τον ανασχηματισμό

Ημερομηνία:

Τα «καρφιά» της στην υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη ρίχνει αναφορικά με την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών στην κρίση του κοροναϊού, η Όλγα Κεφαλογιάννη, με φόντο τον ανασχηματισμό.

Σημειώνεται ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως θα είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει την Λίνα Μενδώνη αναλαμβάνοντας το υπουργείο Πολιτισμού ή ένα υπερυπουργείο – κάτι που εξ’ αρχής διεκδικούσε – με την ένωση δηλαδή των υπουργείων τουρισμού και πολιτισμού.

Σε συνέντευξή της στο iEidiseis.gr, η Όλγα Κεφαλογιάννη άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνοντας: «Μια χώρα σαν την Ελλάδα, όχι τώρα, πάντα θα έλεγα, πρέπει να στηρίζει με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τον πολιτισμό της. Και να δείχνει αγάπη και κατανόηση σε όλο αυτό τον πολύχρωμο χώρο δημιουργίας και προσφοράς. Δεν είναι εύκολη η “εξίσωση”, σε καμία περίπτωση. Δεν εξωραΐζω τις δυσκολίες, γνωρίζω καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Προσπαθώ όμως να ορίσω ένα χώρο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Χωρίς αυτήν, δεν γίνεται δουλειά».

Ερωτώμενη δε εάν μπορεί κάποιος να βάζει απέναντι πρόσωπα όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά με νόημα: «Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα για την Ελλάδα. Εμβληματική μορφή στον χώρο της μουσικής. Η προσφορά του στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη και το λιγότερο που του οφείλουμε είναι ο σεβασμός μας. Τον ίδιο σεβασμό οφείλουμε και στους χιλιάδες ανθρώπους του πολιτισμού. Δημιουργούς και εργαζόμενους που πλήττονται άγρια από τα αποτελέσματα της πανδημίας».

Τέλος για το αν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο υπουργείο Τουρισμού αναφέρει: «Οι πολιτικοί πρέπει να εξελισσόμαστε, να μην ταυτιζόμαστε με καρέκλες και ρόλους».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...